tirsdag den 20. marts 2012

Prinsessen i teatret

Prinsessen har været i teatret et par gange det sidste stykke tid, og vil lige følge op på forestillingerne, hvis undersåtterne kunne tænke sig at være lidt kulturelle i den nærmeste fremtid.

Generelt er prinsessen måske lidt for kritisk, hvis hun sammenligner sig med resten af anmelderkorpset, så det agter hun at arbejde lidt på fremadrettet.

Prinsessen har aldrig været vild med opera, men når hun ligefrem får billetter smidt i nakken er det svært at sige nej. Derfor tog hun udfordringen op med den 4 timer lange Wagner opera, Parsifal. Det er den første opera prinsessen var inde at se efter Kasper Bech Holtens exit, og prinsessen må indrømme, at hun bedre kunne lide hans opsætninger end Keith Warners, som er noget mere traditionelle. Ikke desto mindre var scenografien flot og prangende og operaen lang.
Forestillingen spiller til d. 13. maj.

På Vela Gay Club kan man lige nå at se Københavns Homoteater HiLS DiN MORs seneste forestilling Lebbe Love. Rammen er intim, så kom tidligt, hvis du vil være sikker på en plads. Her kommer publikum helt tæt på skuespilleren, og får et godt indblik i det at være lesbisk. Prinsessen følte sig dog nogle gange lidt ved siden af, da hun var sikker på, at der var en masse pointer hun ikke fik fat i, men det var sikkert ikke fordi hun er hetero men fordi hun er prinsesse...
Forestillingen spiller frem til d. 23. marts.

Republique har de fået besøg af det fantastiske engelske band The Tiger Lillies, som sammen med et dansk skuespillerhold havde fortolket Hamlet. Sangene var fede og de engelske tigre leverede et godt show, som deres danske medspillere desværre ikke kunne hamle op med. Tag i stedet ind at se en anden god forestilling på Republique, som for eksempel den totalt udsolgte Orakler.
Forestillingen spiller fra 21. april-12. maj.

Teaterprinsessens absolut bedste teateroplevelse i denne omgang var forestillingen Vanvid, som spiller i Teater V i Valby. God og velskrevet forestilling af den unge debuterende manuskriptforfatter Søren Dixen om intelligente mennesker, som er tæt på vanviddet. Rørende og farlig. Og så gør det jo ikke noget, at der bliver serveret sushi til premieren! Se den.
Spiller sidste gang d. 25. marts.

Og til dem med børn kan prinsessen informere om, at et af Danmarks bedste børneteatre, Batida, i den kommende weekend afholder deres årlige festival Teater fra Månen på deres fine teater i København NV. Der er stadig billetter at få, men de forsvinder hurtigt. Og når man nu er på de kanter kan man altid lige kigge forbi det nyåbnede Dansekapellet, som blandt andet huser det fantastiske dansekompagni Uppercut.

Ud i kulturen!

2 kommentarer:

  1. Hold da op du kommer ud. Det ser spændene ud. Jeg gad godt se en opera det har jeg aldrig prøvet, men 4 timer lyder godt nok langt.... De andre forestillinger ser også meget spændende ud.

    SvarSlet
  2. Jo jo, og hvis ikke for andet, så er det en oplevelse bare at sidde i det fine operahus.

    SvarSlet