mandag den 10. december 2012

Kaffetrøfler


Prinsessen lærte at lave chokoladetrøfler af en af sine hollandske undersåtter da hun boede i Rotterdam, og siden da har det været et fast indslag i prinsessens julekonfektsortiment.

Kaffetrøfler
Ca. 35 stk

150 g chokolade
110 g fløde
2-3 tsk pulverkaffe
Chokolade til overtræk

Hak chokoladen fint og bland sammen med pulverkaffe i en skål
Varm fløden op til kogepunkt
Hæld fløden over chokoladen og rør sammen fra midten af skålen til massen er ensartet
Lad trøffelmassen køle af på køkkenbordet

Betræk din royale hjertechokoladeform med tempereret chokolade, hvis du har en chokoladeform
Når trøffelmassen er afkølet så meget, at den kan stå af sig selv, når man trækker i den med en ske, er den klar til at blive sprøjtet i chokoladeformen.
Fyld trøffelmassen i en sprøjtepose og fyld massen i formen til ca 3 mm til toppen.
Har undersåtten ikke en chokoladeform sprøjtes trøffelmassen ud i små toppe.
Lad trøffelmassen sætte sig natten over.
Temperer chokolade og fyld den i formen eller dyp trøffeltoppene ned i den smeltede chokolade.
Lad chokoladen størkne før chokoladetrøflerne kommes i en lufttæt beholder og opbevares køligt.

2 kommentarer:

  1. Uhm, kaffe og chokolade går altid så godt i spænd.

    - Anne

    SvarSlet