søndag den 17. februar 2013

Grønbech & Churchill

Prinsessen har desværre ligget syg det meste af sin ferie, men i går havde hun indløst billet til Grønbech & Churchill under Dining Week og heldigvis var maven klar til god mad.

Restauranten ligger flot på Esplanaden med store, lyse kælderlokaler og der er fin plads mellem bordene. Fra starten var betjeningen god og professionel, og selskabet blev spurgt, om de havde lyst til at starte med et glas champagne, hvilket de afslog. Prinsgemalen valgte vinmenuen, mens prinsessen var glad for det fine udvalg af Luscombesafter, som Grømbech & Churchill kunne diske op med.


Forretten var en cheesecake lavet på gedeost krydret med anisfrø og lakridsrod. På toppen en pastinakskum og et stykke brændt brød. Retten fungerede rigtigt godt med osten og lakridsen. Pastinakken var i prinsessens smag en anelse for usynlig, men bragte en fin lethed til ostekagen. Det brændte brød var meget salt og gav en god kontrast til retten.


Hovedretten var baseret på and. Et mørt og lækkert confiteret andelår med syrlige salatstilke. Tørret and på en bund af knoldserreri af en mærkelig konsistens. Pære og pæregele. Lækker ret, hvor pæren komplimenterede anden rigtigt godt. Prinsessen forstod ikke helt afdelingen med den tørrede and, men anden smagte godt.

Herefter blev selskabet tilbudt ost. Der var et valg mellem 3 eller 5 oste, og prinsgemalen valgte 3 fine oste fra Arla Unika til 85 kr., som han var fint tilfreds med.


Desserten var en frisk lille mundfuld baseret på æbler. Et stykke bagt æble med kokos og sorte sesamfrø med en kugle frossen yoghurt, kokosskum og en fin myntegele. På siden et stykke æbleskum som en lille sjov og luftig skumfidus.
Retten fungerede rigtigt godt og forblev skøn og frisk. En dejlig let dessert, hvis eneste minus var kokosflager og sesamfrø mellem tænderne efterfølgende.

Da prinsessen havde fået bord til den sidste servering var der tid til at kunne nyde det sidste i glasset inden turen igen gik hjemad. Prinsessen havde en skøn aften med lækker mad, god betjening, hvis eneste minus dog var, at den flinke tjener sidst på aftenen begyndte at lugte af sved, og hyggelige omgivelser.
Prinsessen kommer klart igen til en aften på Grønbech & Churchill og kan varmt anbefale sine undersåtter også at lægge vejen forbi.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar