fredag den 15. februar 2013

Kakao, cheesecake og cookiedough lagkage


Da prinsessen så denne kage hos Copenhagen Cakes måtte den på listen til fødselsdagskagebordet, og den utroligt tunge kage faldt heldigvis i gæsternes smag. Prinsessen fandt den lidt for tung, men op til flere gæster var meget glade for kagen, og heldigvis var der andre at vælge imellem på kagebordet, hvis man ikke er til den helt tunge slags.

Kakao, cheesecake og cookiedogh lagkage (næsten som Copenhagen Cakes laver den)
Springform 24 cm

Vanille Cheesecake
300 g flødeost
250 g creme fraiche
160 g rørsukker
25 g hvedemel
3 æg
1 stang vanille

Pisk æggene luftige i en skål
Pisk flødeost med sukker, vanillekorn og mel
Når flødeosten er pisket luftig tilsættes creme fraiche og æggemassen under stadig omrøring
Skil springformen og læg et stykke bagepapir over bunden. Spænd ringen fast, så bunden nu er dækket med et lag bagepapir
Hæld osteblandingen i springformen
Bag ca 60 min ved 150 grader
Tag kagen ud mens den stadig er en smule "usikker" i midten, hvis man rykker lidt ved formen
Lad kagen køle af i formen
Når kagen er kølet af flyttes en nemt over på et fladt fad (på bagepapiret) og sættes i fryseren

Cookie dough
280 g hvedemel
165 g brun farin
70 g sukker
150 g smør
1 tsk vanillesukker
125 g hakket mørk chokolade
60 g mælk

Bland alle ingredienser sammen i en skål
Ælt til dejen er ensartet
Skil springformen og læg et stykke bagepapir over bunden. Spænd ringen fast, så bunden nu er dækket med et lag bagepapir
Pres cookie doughen ned i formen og jævn den på overfladen. Sørg for at presse det hele godt sammen
Tag dejen ud af springformen og glid den over på et fladt fad på bagepapiret og stil i fryseren

Kakaobund
40 g hakket mørk chokolade
50 g kakaopulver
240 g stærk, varm kaffe
1 æg
1 æggeblomme
2 spsk creme fraiche
1 tsk vanillesukker
165 g hvedemel
160 g sukker
½ tsk bagepulver
110 g smør

Smelt den hakkede chokolade med kaffen og bland kakaopulver i. Rør til det bliver en ensartet masse
Pisk æg og æggeblomme luftigt og tilsæt herefter creme fraiche og chokoladeblandingen under stadig omrøring
Bland mel, sukker, bagepulver og vanillesukker og pisk herefter det bløde smør i
Pisk herefter chokoladeblandingen i melet lidt efter lidt under omrøring
Skil springformen og læg et stykke bagepapir over bunden. Spænd ringen fast, så bunden nu er dækket med et lag bagepapir
Hæld dejen i springformen
Bages i 30-40 min ved 180 grader
Afkøl kagen i springformen og tag den hernæst ud på en rist for at afkøle det sidste

Chokoladesmørcreme
340 g blødt smør
500 g flormelis
2 spsk kakaopulver
2 spsk mælk

Rør smør, kakao og flormelis sammen
Tilsæt mælk og pisk indtil cremen er luftig


Når kagen lægges sammen skal du gøre følgende

Læg den afkølede kakaobund på det fad du ønsker at servere din kage på
Smør et tyndt lag smørcreme på for at udjævne kanter mv. Hvis kanten på kagen er for høj kan den skæres til, så den bliver fladere
Læg dernæst cheesecaken ovenpå. denne kan ligeledes rettes til med en kniv, hvis ikke smørcremen kan klare det
Til sidst lægges den tunge cookie dough på
Tyl smørcreme på toppen og brug resten til at smøre kagens sider op med
Lad den stå et par timer på køl og server til en god kop kaffe og en lille likør

Ingen kommentarer:

Send en kommentar