mandag den 1. april 2013

Tarte au Citron - med lakridsmarengs


Prinsessen havde en del citroner liggende, som gerne ville bruges, og derfor benyttede hun lejligheden til at afprøve Pricernes Tarte au Citron. Ikke den dårligste beslutning der er blevet taget i de kongelige gemakker.

Tarte au Citron
1 tærteform på ca 23 cm

Mørdej
250 g mel
170 g smør
60 g flormelis
Kornene fra 1/2 stang vanille
1 lille æg 

Smuldr alle de tørre ingredienser sammen med smørret.
Kom ægget ved og saml dejen så hurtigt du kan.
Stil dejen på køl i ca 60 minutter i køleskabet.

Tag dejen ud af køleskabet og pres den ned i tærteformen.
Tærten skal bages blindt, men har man ikke tørrede ærter eller lignende så går det også. Resultatet bliver bare knap så fint.
Bag tærten ved 225 grader i 15 minutter. Fjern ærter og bagepapir (hvis der bages blindt) og giv den yderligere 5 minutter. Bag den i 20 minutter ved 225 grader, hvis den ikke bages blindt.

Citron-creme
Fileter af 2 citroner (3, hvis der er mange kerner i)
Revet skal af 1 citron
100 g sukker
2 hele æg
2 æggeblommer
2 dl fløde 

Bland alle ingredienser sammen pånær fløde og blend.
Kom fløden i.
Hæld citroncremen over den bagte tærtebund.
Bag ved 150 grader i ca 30 minutter til cremen har sat sig.
Nu skal kagen køle af... Ventetiden fordrives selvfølgelig bedst med en lille avec.



Italiensk marengs med lakrids
100 g pasteuriserede æggehvider
150 g sukker
75 g vand
1 spsk lakridspulver

Når kagen er helt afkølet skal der laves marengs. Sørg for at gøre dette lige op til at kagen skal serveres, så den ikke falder sammen.

Kog sukker og vand sammen til en sirup. Ca. 10 minutter.
I mellemtiden piske hviderne stive.
Når siruppen er klar hældes den ned til hviderne, under piskning, i en tynd stråle.
Bliv ved med at piske til marengsen er blevet sej. Dette kan godt tage 15 minutter, så brug en køkkenmaskine eller sæt køkkenhjælpen til det mens du underholder gæsterne.

Når marengsen er klar kommes den i en sprøjtepose og sprøjtes  ud på kagen.
Grill den kort i ovnen til marengsen er blevet gylden eller find din gasbrænder frem og giv den til din legesyge undersåt og håb på det bedste resultat.


Som den opmærksomme undersåt nok har bemærket, er marengsen på billedet meget hvid. Det er fordi prinsessen fulgte opskriften og først ved servering fandt ud af, at hun inspireret af en af sine fødselsdagskager, kunne have kombineret citron og lakrids med succes. Derfor blev lakridspulveret fundet frem og strøet over kagen med rund hånd, og det var heller ikke en dårlig idé.

Er man ikke til lakrids kan dette krydderi undlades - bevares.

6 kommentarer:

  1. Citron-marengs-tærte er altså en gude-spise! Mums! Den ser lææææækker ud :o)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeps - det har jeg opdaget, og den er helt fantastisk!

      Slet
  2. nej mums den ser godt nok lækker ud...

    SvarSlet
    Svar
    1. Den smager mindst lige så godt!!!

      Slet
  3. For dælan, hvor ser den god ud!!!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det. Den smagte også helt fantastisk!

      Slet