søndag den 12. maj 2013

Chokoladekiks III


Som skrevet tidligere skulle prinsessen bage chokoladekiks til en konfirmation, og efter at have prøvet tre varianter endte hun på denne opskrift fra Anarkistens kartotek. Kiksene bemærker sig positivt ved deres luftighed, som minder om en luksusudgave af de gode gamle Prinzen Rolle.

Chokoladekiks
ca 14 stk 5 cm diameter

Kiks
150 g hvedemel
25 g kartoffelmel
1/4 tsk natron
 75 g flormelis
75 g blødt smør
1 tsk vanillesukker
1/2 æg

Bland alle de tørre ingredienser sammen
Smulr det bløde smør i
Pisk et æg og brug halvdelen til at binde dejen sammen
Hvis dejen stadig er lidt tør blandes lidt mere æg i
Når dejen er blank og smidig pakkes den ind i et stykke husholdningsfilm og sættes på køl i 40 minutter
Efter en lille drink er dejen klar til at rulle ud i ca 3 mm tykkelse
Stik kiks ud med din kikseudstikker eller andet godt
Bag ved 200 grader i ca 8 minutter
Køl af på en rist

Chokoladecreme
65 g smør
150 g flormelis
1,5 spsk kakaopulver
ca 1 spsk mælk

Pisk smør, flormelis og kakaopulver sammen til en sandagtig konsistens
Tilsæt en lille smule mælk og pisk videre
Bliv ved med at tilsætte et par dråber mælk indtil du er nået frem til den ønskede konsistens

Læg kiksene sammen med et godt lag chokoladecreme
Server for den lektielæsende prinsgemal og prøv den evt, også af på nogle børn - sågar konfirmanderne...


Ingen kommentarer:

Send en kommentar