søndag den 26. maj 2013

Manfreds & Vin - anmeldelse


Da prinsessen skulle ud at spise med sine dukketeaterinteresserede undersåtter faldt valget på Manfreds & Vin, da en af undersåtterne er vegetar, hvilket spisestedet er kendt for at kunne tilgodese i deres menu.

Restauranten er lille og intim, og der er tæt mellem bordene uden dog at være for tæt. Desværre er akustikken ikke særlig god, og derfor bliver lydniveauet også skruet lidt ekstra op, hvis man skal kunne høre hinanden.

Selskabet bestemte sig hurtigt for delemenuen "sjæfen bestemmer" til 250 kr per person, som godt kunne indrettes efter en der spiste fisk og ikke kød, en der spiste kød og ikke fisk og en der spiste det hele...
Prinsessen beklager den dårlige billedkvalitet og beskrivelse af maden, men det var svært at høre hvad tjenerne sagde og hukommelsen er heller ikke hvad den har været - man er vel vant til at være til selskaber, hvor menuen er printet på forhånd...


Retterne kommer ind som de er færdige, og der blev startet med en grøn salat med kapers. Frisk og sprød.


Herefter fulgte en rødbedetatar med gedeostecreme, som var fint afstemt i smagen, omend prinsessen godt kunne have tænkt sig lidt mere gedeost i forhold til mængden af rødbede.


Hernæst kom en frisk salat med østers, som desværre var en smule flad i smagen.


Så kom aftenens bedste ret efter prinsessens mening, porcheret æg med stegte svampe og porrer. Lækker smagssammensætning og lidt knas til at komplimentere alt det bløde.


Nye kartofler vendt med ramsløg var fine uden de store bemærkninger.


Brændte gulerødder og rødbeder med røget torsk holdt slet ikke. Grøntsagerne var alt for store i forhold til årstiden. Her kunne prinsessen godt have tænkt sig nogle lækre, nye og fine gulerødder i stedet for de store knolde, der blev serveret, og torsken var alt for kraftig uden modspil i grøntsagerne.


Aftenen blev sluttet af med stegte løg med parmesan - en lidt mærkelig sammensætning, som dog virkede fint. Da tjeneren tog de sidste tallerkner af bordet snakkede selskabet om, at der slet ikke havde været kød involveret i menuen det til trods at der var to kødspisere, og det viste sig, at der var blevet skrevet forkert, så køkkenet havde fået at vide, at der var to vegetarer og en kødspiser.


Den vakse tjener kom hurtigt tilbage en en tallerken med det møreste hindsholmgris, og så var prinsessen tilfreds.

Alt i alt var det fine og spændende retter, der blev serveret, men prinsessen følte, at der var alt for lidt forår og alt for meget efterår i serveringerne, og kunne godt have tænkt sig mere sprødt og friskt. Selskabet var enige om, at det var en fin aften, men ingen var ovenud begejstrede. Der ud over lugtede lokalet af kloak, hvilket gjorde, at teen blev indtaget i nabocaféen Retro.

2 kommentarer:

  1. Lækkert! Især gedeost/rødbede-tallerkenen, tror jeg lige ville være mig!

    - Anne

    SvarSlet