lørdag den 2. november 2013

Trefarvet isbombe


Forleden afleverede prinsessen 25 isbomber til en 18 års fødselsdag. Ønsket var jordbærsorbet, vanilleis og chokoladeis, det til trods at prinsessen havde foreslået at eksperimentere med andre smagsvarianter, så de unge drenge blev en smule udfordret på deres smag. Men nutidens unge er ikke vovede men stok konservative, så prinsessen måtte nøjes med en klassisk trefarvet, som nu også smagte udemærket.

Trefarvet isbombe
ca 10 bomber af 1,5 dl is per bombe

Jordbærsorbet
150 g vand
150 g sukker
1/2 stang vanille
250 g jordbær
Saften fra 1/2 citron
1 blad husblas

Opblød husblas i koldt vand
Skrab vanillekornene ud af vanillestangen og bland dem med sukkeret
Kog en sukkerlage af vand, vanillesukker og vanillestang
Lad sukkerlagen køle af
Vrid vandet af husblasen og smelt den i sukkerlagen
Tag vanillestangen op og blend sukkerlagen med jordbær og citronsaft
Kør massen på ismaskinen

Temperer 100 g chokolade
Pensl eller beklæd 10 halvkugler i en silikoneform eller anden form som isbomberne skal stødes i
Sæt formene på køl
Når jordbærsorbeten er kørt fyldes 1/3 af formen med isen
Sæt i fryseren

Vanilleis
60 g æggeblomme
80 g sukker
4 dl piskefløde
1 vanillestang

Skrab vanillekornene ud af vanillestangen og mos dem med sukkeret
Hvis du bruger friske æggeblommer, så pisk dem let sammen
Bland alle ingredienser sammen i en gryde sammen med vanillestangen
Kog det hele langsomt op under omrøring til det er 84 grader
Tag det af varmen og køl af
Kør iscremen på ismaskinen
Fyld den næste 1/3 af formen med vanilleis

Chokoladeis
200 ml sødmælk
200 ml fløde
2 æggeblommer
100 g sukker
100 g chokolade

Bland mælk, fløde æggeblommer og sukker sammen i en gryde og varm langsomt op til 84 grader under omrøring
Smelt chokoladen i en anden gryde
Kom lidt efter lidt flødecremen i chokoladen under omrring til det hele er rørt sammen til en chokoladecreme
Varm op til 84 grader igen og køl af
Kør iscremen på ismaskinen og fyld resten af formen op med chokoladeis

Lad isbomben sætte sig i 12 timer inden den trykkes ud af formen
Server som den er efter at have stået i køleskabet i ca 15 minutter - evt med en lille likør til.

4 kommentarer: