søndag den 18. maj 2014

Rabarberis på marengs


I går skulle vi have gæster, og så var det jo oplagt at lave noget med is, eftersom vejret var helt perfekt. Da vennerne har have aftale vi dog, at vi tog isen i rygsækken og kom ud til dem, så vi kunne nyde solen i private omgivelser.

Rabarberisen er skøn og smager af forår og sommer og kombineret med marengs, chokolade og lakrids var den et hit hos de tre prøvesmagere.

Rabarberis
ca 1 l (der er mere end du skal bruge til serveringen, men det gør ikke noget ;-))

1 ds kondenseret mælk
3 dl bagt og blendet rabarberkompot uden sukker
0,5 dl rabarbersaft
3 dl sødmælk

Bland alle ingredienser sammen og sæt det på køl natten over, så det kan trække lidt smag
Kør massen på en ismaskine og sæt den i fryseren i et par timer for at sætte sig

Imens kan man lave marengsen.
Jeg blev inspireret af Louise med bloggen Sukkerhjerte.dk og hendes minikys, så det kastede jeg mig over.


Minikys og marengsreder
Ca 4 reder og 100 kys

2 æggehvider
100 g sukker
100 g flormelis

Pisk æggehvider og sukker sammen til sukkeret er opløst
Tilsæt flormelis og pisk til al sukkeret er absorberet

Start med at tage store 2 spsk marengs og spred dem ud til en "rede" på en bageplade. Alternativt kom merengs i en sprøjtepose og sprøjt reder ud.
Gentag så du har 4 reder
Bag ved 100 grader i ca 45 minutter

Fyld resten af marengsen i en sprøjtepose og klip et minihul
Sprøjt minimarengs ud på en anden bageplade på størrelse med en ært eller lidt større
Bag ved 100 grader i ca 15 minutter

Rabarberis på marengs
4 personer

Placer en marengsrede på en tallerken
Scoop en gavmild kugle rabarberis oven på reden
Drys hakket/skrabet chokolade oven på
Drys lidt lakridspulver ovenpå
Pynt med minikys og mynte eller noget andet

Velbekomme

2 kommentarer: