søndag den 13. december 2015

Æbleskiver


Jeg er ikke det største julemenneske, men det skal jo ikke afholde mig fra at bage æbleskiver. Projektet fandt sted sidste weekend, og det var meningen at vi skulle have dem til eftermiddagskaffe, men det endte med at det blev et aftensmadprojekt- men det gør dem jo ikke dårligere af det.
Opskriften er baseret på 1 ltr kærnemælk, da det efterhånden er svært at finde steder der sælger 1/2, og de kan sagtens fryses og varmes op igen.

Æbleskiver - til alle tider på dagen
Ca 100 stk (opskrift her fra)

ca 650-750 g hvedemel
1 tsk salt
1 spsk sukker
3 tsk kardemomme
2 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
6 æg
1 ltr kærnemælk
6 spsk solsikkeolie
2 tsk vanillesukker
Revet skal fra 1/2 citron

Bland alle de tørre ingredienser (start med 650 g mel) og den revne citronskal sammen
Skil æggene i hvider og blommer og gem hviderne lidt væk
Bland kærnemælk, æggeblommer og olie sammen
Pisk de tørre og våde ingredienser sammen og tilsæt evt mere mel, hvis dejen er for flydende
Sæt dejen på køl i ca 30 minutter
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen
Steg æbleskiverne i godt med smør
Server med flormelis og marmelade

Ingen kommentarer:

Send en kommentar