lørdag den 5. december 2015

Finskbrød


På arbejde har vi lige haft premiere på vores juleforestilling, og i den forbindelse skulle jeg stå for premiereforplejningen, og derfor måtte jeg i gang med julebagningen.

Disse finskbrød var manges favorit, og de er også rigtigt gode - og lette at lave.

Finskbrød (opskrift fundet her)
ca 2 plader

375 g hvedemel
250 g koldt smør
1 æggeblomme
100 g sukker
evt 1 tsk koldt vand
æggehvide til pensling
perlesukker

Smuldr smør og mel sammen
Bland sukker og æggeblomme sammen
Ælt de tørre og våde ingredienser sammen så hurtigt som muligt. Hvis dejen er lidt tør kan der tilsættes en tsk koldt vand
Rul dejen til små stænger og pres dem flade - ca 0,5 cm
Skær dem i skiver af ca 1,5 cm eller i præcis den størrelse du ønsker
Læg dem på en plade med lidt mellemrum - de hæver en smule
Pensl med æggehvide og drys perlesukker over (evt også hakkede mandler)

Bag ved 200 grader i ca 11-14 minutter afhængig af ovn og størrelse på kagerne. De skal kun lige have taget farve
Køl af på en rist og opbevar køligt og mørkt

Ingen kommentarer:

Send en kommentar