onsdag den 18. januar 2012

Bogstafet - Beskytter


Birthe, med bloggen newyorkerbyheart, har startet en bogstafet med bogen Beskytter af den debuterende forfatter Christian W. Jensen. Efter et par stafetrunder har prinsessen nu modtaget den til gennemlæsning. Den blev afhentet på posthuset i går aftes og er nu afsluttet og klar til at blive sendt videre. Har du lyst til at være den næste, der skal læse bogen, så hold fast lidt endnu.

Først en anmeldelse

Resumé
Beskytter handler om radioværten Roy, som lever et ganske ensomt liv efter et brud med sin forlovede. En aften på vej hjem fra arbejde stopper Roy et overfald, og denne uventede handling sætter en ny drejning i hans liv.
Kvinden, Angela, han har hjulpet er nemlig en ung politibetjent, som er hjemme for at lægge sin afdøde far i graven. Ved sin ankomst har hun fået en kryptisk besked, som får hende til at tro, at faderen ikke er blevet dræbt af en tilfældig bilist, men der i mod myrdet. Angela går nu i gang med at undersøge faderens død nærmere, samtidig med at Roy bliver kontaktet af "Organisationen" med et tilbud om at blive hendes beskytter. Herefter tager begivenhederne fart, og mere kan prinsessen ikke afsløre.
Læs Birthes resumé her.

Anmeldelse
Beskytter er en udemærket debutroman, som for prinsessens vedkommende dog sagtens kunne have været 100 sider kortere. Der bliver ikke mange tanker overladt til læseren, og prinsessen føler lidt, at romanen sagtens kunne have været skrevet som en ugebladsfølgeton (som der bestemt ikke er noget galt med. Prinsessen har læst mange følgetoner fra Familien Journalen i sine yngre dage).
Der er fine spændingskurver, sproget er letlæseligt og man kan sagtens skimme sig igennem bogen uden at føle, at man er gået glip af noget. Alligevel følte prinsessen sig godt underholdt (og bogen blev da fordøjet ret hurtigt), så et eller andet har CWJ gjort rigtigt. Måske fordi bogen netop er letlæselig, passer den fint ind i prinsessens anden litteratur, som har været noget tungere på det sidste, og det har været godt ikke at skulle forholde sig til så meget.
Der er desværre ikke blevet læst særlig god korrektur på bogen, hvilket er lidt af et turn off for prinsessen. Alt for mange manglende ord og forkert tegnsætning stopper flowet i læsningen, og det er en skam.
Men alt i alt er det en fin bog med et fint tempo, men som desværre ikke skiller sig nævneværdigt ud i mængden. Er man til spændingsromaner er det dog en fin bog at føre til sin samling.


Bogen er nu sendt videre til Lis med bloggen modspil. Giv hende et besøg, hvis du har lyst til at læse bogen.

1. Hvis du bliver udtrukket skal du linke tilbage til dette indlæg (- og bruge ovenstående billede), så andre kan se hvad reglerne er og hvad det hele går ud på.
2. Du kan desværre kun deltage, hvis du har en blog.
3. Du forpligter dig til at skrive om bogen når du har læst den (opret helst en etiket der hedder “bogstafet” – og så finder du den næste der skal deltage i bogstafetten.
4. Alle der deltager, får et link på newyorkerbyhearts side under fanen “Bogstafet“, så det er VIGTIGT at du melder tilbage til Birthe om hvem du har sendt den videre til – TAK. Birthes mail er newyorkerbyheart@gmail.com.
5. Du betaler selv portoudgifterne til at sende bogen rundt.
6. Vær sød at behandle bogen pænt, idet det jo faktisk stadig er Christians bog. Betragt det som en du har lånt af en god ven og behandl den derefter.
7. Vær sød at skrive din autograf i bogen og din blogs adresse, så Christian kan se hvor den har været henne, når han engang får den tilbage.

Tidligere læsere (som har været meget positive over for Beskytter) er Birthe, DitteHeidi, og Joy og du kan blive den næste. Skriv en kommentar og send en mail med din adresse til prinsessesuh@gmail.com, og så sender prinsessen hurtigt bogen videre til den første der kommenterer.

4 kommentarer:

 1. Jeg er på, hvis ingen andre er endnu? :)

  SvarSlet
 2. Send mig en mail med din adresse og bogen er din Lis

  SvarSlet
 3. Hej Christian
  Hvis du læser lidt nærmere i indlægget, så er der linket, men Lis' blog hedder modspil.

  SvarSlet