mandag den 12. marts 2012

Fiskefrikadeller med et twist af thai

Prinsessen har været så heldig at have en masse torsk og rødspætter i fryseren, men kreativiteten har tidligere ikke været stor i tilberedningen - det er et stort spring selv at skulle stå for al madlavningen efter hushjælpen blev afskediget med sidste års nedskæringer. Derfor vovede hun sig ud i andet end panering og ovn med denne omgang torsk, og belønningen var stor.

Fiskefrikadeller ca. 20 små
550 g torsk
1 tsk salt
2 små æg
ca. 3 spsk hvedemel
1 tsk rød curry
1 spsk fiskesauce
1 tsk sukker
1 lille bundt thai basilikum
1 lille bundt koriander
1 lille løg

Find dine fine torskestykker frem og beundre dem en ekstra gang før de bliver skåret til plukfisk. Men fortvivl ej, enden er god!

Det er ser da også lækkert ud!

Bland den hakkede fisk med de andre finthakkede ingredienser og rør til dejen føles god. Duften af friske krydderurter er noget af det bedste!

Lad dejen hvile ca 30 min på køl inden den formes til små hapsere og steges på panden i olie - ca 4 minutter på hver side.

Server fiskefrikadellerne med kogte ris og en sød chilisauce, og drøm dig tilbage til din juleferie i Thailand...

2 kommentarer:

  1. Vender tilbage til denne - skal lige lure opskriften af - skal lige samle mundvandet op igen - regning for nyt tastatur er på vej til dig :-D

    SvarSlet
  2. Jaaa, dem skal du lave - de er super lækre!

    SvarSlet