onsdag den 19. september 2012

Nakkesteg langtidsstegt som vildt

Prinsessen havde en lille rest nakkesteg liggende som skulle bruges, og hun besluttede sig for at stege den som vildt. Retten er flottest før serveringen, men smager pragtfuldt.


1 lille nakkesteg
2 gulerødder
1 løg
5 fed hvidløg
5 peberkorn
1 tsk tørrede enebær
3 laurbærblade
friske krydderurter
1 dl fond
Salt og peber

Skær gulerødder og løg i skiver og læg dem i en stegeso
Mas hvidløg let med en kniv og læg dem ned til grøntsagerne
Strø krydderierne over grøntsagerne
Læg nakkestegen oven på grøntsagerne og læg lidt af krydderurterne på toppen.
Krydr med salt og peber og hæld fonden over.


Sæt stegesoen i ovnen ved 85 grader i ca 5 timer. Er du i underskud for tid kan du sætte temperaturen op.

Lav en mos af kartofler og de gulerødder, som har været i stegesoen og lav en sauce af væden.


Server og nyd smagen uden at tænke alt for meget over, hvordan det ser ud.

2 kommentarer: