onsdag den 12. december 2012

Lakridskarameller


Lakridskarameller
Ca. 50 stk

1 ds kondenseret mælk (ca 390 g)
120 g smør
1 spsk agavesirup
1 spsk honning
75 g mørk farin
75 g lys muscadavo sukker
2 spsk lakridssirup
2 tsk lakridspulver
Evt chokolade til overtræk

Varm alle ingredienserne pånær lakrids op under svag varme
Når sukker og smør er smeltet og opløst tilsættes lakridssirup og pulver
Herefter skrues der godt op for varmen så karamellen koger
Kog karamelmassen i 10-15 minutter under konstant omrøring til den begynder at blive sej
Hæld massen over i et fad med bagepapir
Lad karamellen sætte sig i køleskabet eller et koldt sted natten over.
Tag karamelpladen ud og lad den stå i ca 30 minutter inden du skærer den i mindre stykker
Tril karamellen i lakridspulver eller dyp i chokolade

4 kommentarer:

  1. Mums det lyder jo vildt lækket, må prøves en dag....Ha en dejlig dag

    SvarSlet
    Svar
    1. De er ret nemme at lave, så det kan du sagtens kaste dig ud i Louise. God dag til dig også!

      Slet
  2. Super lækkert, de vil helt sikkert passe godt til kaffen juleaften :-).
    Meget flot Blog du har og gode billeder.
    /Søren

    SvarSlet
    Svar
    1. Det vil jeg give dig ret i Søren - og tak for besøget og kommentaren. Det varmer. Og fed blog du selv holder dig. Er nu skrevet på bloglisten!

      Slet