onsdag den 30. januar 2013

Caberlo, Hamborg

Prinsessen havde bestemt sig for at invitere prinsgemalen med ud at spise godt en af aftenerne, hvor de var i Hamborg, men af tidsmæssige grunde havde hun ikke fået undersøgt hvor. Heldigvis downloadede hun en app til Hamborg i toget, og her anbefalede de restauranten Carberlo. Da prinsessen godt kan lide at tage chancer skyndte hun sig at booke et bord til fredag aften, og det kom hun ikke til at fortryde.


Restauranten ligger ude i industrikvarteret, et sted, hvor man kun kommer, hvis man skal noget der ude. Heldigvis havde prinsessen sin private vagt med, så hun følte sig tryg hele vejen. I den ene halvdel af restauranten regerer kokken. Denne aften havde han 5 borde, så han gik og hyggede sig til lækker jazz. Menuen er fast og koster €65 inkl vand og kaffe. Hertil kan købes en vinmenu med 7 glas til €37.

Da prinsessens gebrokne tysk og værtindens skoleengelsk ikke gik så godt i spænd, var nogle af delene på menuen en overraskelse, men ikke desto mindre en god en af slagsen.


Til at starte med kom der 2 slags brød og en kiks, samt en mayonnaise rørt op med hvidløg og balsamico. Især kiksene var dejligt sprøde med en skøn smag.


Første ret lagde stilen for resten af aftenens menu. Rødvinsmarineret skalotteløg med gedeyoghurt, chili/gedegele og tabouleh. Skønne smagssammensætninger og en vovet ret at lægge ud med.


Næste ret var mere inspireret af Østens køkken; paksoi med tapioka og rejer. En skøn ret med masser af smag i især tapiokaen med rejer.


Rullet vagtel på en bund af grønkål og pistacier var let og frisk.


Råmarineret torsk med brøndkarse, rogn og cassava var skøn. Torsken var frisk og lækker, og prinsessen havde lyst til mere.


Det møreste stykke hjort med lilla kartoffel og en anden slags kartoffel, som var rimelig neutral. Men hvilket stykke kød og hvilken sauce!


Den sidste hovedret kunne sagtens have været delt i to, men måske var kokken begrænset af dogmet om 8 retter og lidt for mange gode råvarer. I hvert fald kom der i følge prinsessen to retter ind på denne tallerken.
Det møreste stykke langtidskogt kalv med en hård kartoffelmosbolle og vindruer. Meget vildtagtigt på den rolige måde.
Et lækkert stykke flanksteak med honning og tomat - og en fin lille salat til. Nok den mest almindelige ret på aftenens menu.


Første dessert var en fin tallerken med tre desserter.
Karamelbudding med en lækker bisquit, sesam og honning.
Den lækreste kokosis med pærechips og quinoa
Og en lille nougat hapser på en hvid kagebund og med en gele på toppen.


Sidste dessert var ostetallerkenen. Selvom prinsessen ikke er den store ostespiser kastede hun sig over den fine tallerken.

Pærechips med en fin, hård ost og lavendelsukkerslik.
Smeltet ost med pistacie og lavendel. Skøn og fed afslutning på en kulinarisk aften.

Prinsgemalen var ikke helt tilfreds med vinmenuen, men til den pris kunne den godt gå. I hvert fald kan prinsessen kun anbefale et besøg på Caberlo, hvis undersåtten er på de kanter. PS. husk kontanter.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar