fredag den 18. januar 2013

Kødbyens Fiskebar

De næste par dage skal prinsessen rigtigt ud at føjte, og serien af restaurantbesøg blev indledt i går, hvor hun var inviteret til middag på Kødbyens Fiskebar i det trendy Kødbyen på indre Vesterbro.

Menuen var inddelt i små retter, mellem retter, store retter og dessert. Da det var en fiskerestaurant sprang prinsessen over steaken og de andre to fiskehovedretter (kulmule og torsk), da de mindre retter så mere spændende ud.


Prinsessen lagde ud med en læker hapser af rå knivmusling på en grovchips med en lækker fennikelsalat til. Perfekt afstemt, let og lækkert. En af hendes medspisere fik søpindsvin, og hun fik lov til at smage det salte dyr på en bund af tang, creme fraiche, knoldselleri og agurk. Heller ikke en dårlig mundfuld, men prinsessen var dog glad for at hun havde valgt kammuslingen som var en smule lettere i smagen.


Næste ret var en ordentlig omgang blåmuslinger fra Limfjorden, dampet med grøntsager og krydderurter til perfektion. Især kan prinsessen fremhæve den lækre og bløde suppe, der gemte sig i bunden af den store skål muslinger, som sagtens ville kunne deles af to som en mellemret. Hele selskabet blev enige om, at fiskebaren havde bestået lakmustesten.


Mens resten af bordet kastede sig over en hovedret fik prinsessen serveret jomfruhummerbisque. Bisquen var lige så intens og cremet som prinsessen havde drømt om, om kastanjetrøflen komplimentterede den noget tunge ret perfekt sammen med kødet og fenniklen. Prinsessen havde næsten slikket tallerkenen for at få det sidste med, men da hun var ude i offentligheden besluttede hun sig for at opføre sig som man hør og bør sig ved disse royale sammenkomster.
Prinsessen fik som belønning lov til at smage på den lækre kulmule, som havde en næsten kødagtig konsistens og hvis tilbehør smagte skønt.


Ingen aften er komplet uden dessert, og prinsessen sprang selvfølgelig på den med chokolade. En bund af chokolademousse med frossen chokolademousse, havtorn sorbet og gele, lavendelglas, karamelknas og lakrids. En meget fyldig dessert, som næsten var for meget for prinsessen. Men smagssammensætningen var der ikke noget at sætte en finger på, omend den frosne chokolademousse godt kunne have været undværet.

Prinsessen og resten af selskabet havde en hyggelig aften på in-stedet, som også byder på drinks og feststemning. Maden var god og stemningen afslappet - bestemt et sted prinsessen gerne vender tilbage til.

6 kommentarer:

 1. Hold nu op hvor ser det lækkert ud.
  Jeg forstår slet ikke, at du overhovedet kunne rumme desserten. Jeg havde da vist været rigelig mæt af al den fisk.
  Flotte billeder du har taget :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var super lækkert og kan virkelig anbefales. Det var svært at få desserten ned, men en rigtig prinsesse har altid plads til chokolade ;-)

   Slet
 2. Ej, det ser ud til at have været en dejlig aften!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var det bestemt også - og selskabet var skønt!

   Slet
 3. Hvor ser det lækkert ud, det hele faktisk - elsker alt i kategorien fisk og skaldyr :D Søpindsvin har jeg dog endnu ikke smagt, men det er da på to-do listen :D

  - Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Det var super lækkert og det var søpindsvinet også. Afsted med dig næste gang du kommer til København!

   Slet