onsdag den 8. maj 2013

Chokoladekiks II

Prinsessen var ikke helt tilfreds med sin første omgang chokoladekiks, så hun kastede sig over endnu en tester forleden, hvor vejret egentligt var for godt til at være inde. Dog er prinsessen vant til kedelige pligter frem for lystige aktiviteter, så hun kastede sig over endnu en gang chokoladekiks.


Chokoladekiks (inspireret her fra)
ca 15-20 stk afhængig af størrelse

Kiks
50 g blødt smør
50 g sukker
50 g muscovado sukker
1 æg
150 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk vanillesukker


Chokoladecreme
100 g mørk chokolade
80 g fløde
20 g smør

Start med at lave chokoladecremen
Hak chokoladen fint og kom den op i en skål
Varm fløden op og lige før den koger tages den af varmen
Hæld den varme fløde over chokoladen
Lad stå i et minut før der røres rundt, så chokoladen og fløden bliver til en lækker creme
Tilsæt smør og inkorporer det i chokolademassen
Stil til side

Kiks
Pisk smør og sukker luftige
Tilsæt ægget og pisk videre
Tilsæt de andre ingredienser og ælt dejen med hænderne
Tilsæt evt lidt mere mel, hvis dejen er for klistret
Stil dejen køligt i ca 30 minutter, mens du muntrer dig med en lille drink

Rul dejen ud på et meldrysset på til den har en højde på ca 3 mm
Stik kiks ud med en hjerteform, eller hvad du ellers har lyst til
Dejen kan være meget klistret, så brug en spatel til at få kagerne fra bordet til bagepladen
Bag kiksene ved 160 grader i ca 15 minutter
Køl af på rist

Når kiksene er kølet af skulle chokoladecremen gerne være stivnet så meget, at den kan kommes i en sprøjtepose og sprøjtes på en af kiksene. Herefter sandwiches den sammen med en anden, og vupti har du en fin og meget sprød chokoladekiks.


4 kommentarer: