mandag den 21. oktober 2013

Lakrids panna cotta med jordbærgelé


Forleden fik prinsessen gæst og efter den lækre hovedret med langtidsstegt lammebov med gratineret grøntsagsmos og fennikel/apelsinsalat var det tid til dessert, som tog udgangspunkt i prinsessens nylige besøg i Rom. Heldigvis blev desserten godt taget imod af undersåtten, som spiste det hele, hvilket altid er et godt kvalitetsstempel - især når portionen er lidt stor... Desserten er nem at lave og smager af sommer, så kom bare i gang.

Lakrids panna cotta med jordbærgelé
4 personer

500 ml fløde
1 spsk fløde
1 stang vanille
2 blade husblas
1,5 spsk sød lakridssirup

150 g jordbær
1 spsk sukker
1 blad husblas

Udblød husblas i koldt vand
Skrab kornene ud af vanillestangen og mos dem ud i sukkeret
Kom vanillesukker, fløde og og lakridssirup i en gryde og kog det langsomt op under omrøring
Lad det simre i 2 minutter og tag gryden af varmen
Vrid husblas fri for vand og rør det fløden
Kom fløden i fire glas eller skåle som panna cottaen skal serveres i
Stil dem på køl i minimum 2 timer til de har sat sig

Udblød husblas i koldt vand
Kog jordbær op med sukker
Blend massen
Rør husblasen i
Lad jordbærene køle lidt af inden geléen hældes over panna cottaen
Sæt på køl igen og lad det sætte sig i endnu et par timer inden servering.
En perfekt dessert når man har gæster!

2 kommentarer: