lørdag den 9. august 2014

Cinque Terre

Anden og sidste uge i Italien gik til nationalparken Cinque Terre, som ligger syd for Genova. Her stod den på vandring mellem de fem hyggelige byer, badning i det lækreste vand og selvfølgelig en masse lækker mad og ikke mindst is. De fem hyggelige byer kan enten besøges som vi gjorde, nemlig ved at vandre fra by til by, og ellers kan man tage toget eller bussen, hvilket vi valgte at gøre enkelte dage den ene vej. Det kan i hvert fald ikke anbefales at tage bilen, da det dels er besværligt at parkere, og da det tager lang tid.

To af stierne langs vandet var lukket grundet jordskred, hvilket betød noget hårdere ruter, men det var utroligt smukt, og når bare man tog den med ro var det ok, omend vi var ret svedige og glædede os til at komme i vandet, hvilket var belønningen efter endt vandring.

Vi boede i Riomaggiore, men hvis vi skulle dertil en anden gang ville vi vælge Vernazza, som vi syntes var den mest hyggelige by med både lokal autencitet og stor nok til også at have byliv.

Til trods for at området er fyldt med turister, er naturen så fantastisk, at det er til at se ud over. Man kan købe dagskort til parken, hvilket giver adgang til stierne, fri transport med bus og tog, samt internetadgang ved togstationerne.Jeg kommer gerne igen.

2 kommentarer:

  1. Nøj hvor det lyder skønt. Jeg får lyst til straks at pakke kufferten. Også skønne, skønne billeder.

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er virkelig et skønt sted, så jeg kan godt anbefale dig at tage afsted Marina!

      Slet