søndag den 17. august 2014

Restauranter i Toscana

Vi var selvfølgelig også ude at spise mens vi var i Toscana, og det kan være svært at vælge mellem det store udbud af spisesteder, for der er nok at vælge imellem, hvilket er skønt. Vi tyede vi lokale anbefalinger, mavefornemmelse og Turen går til Toscana, og det endte ganske lykkeligt i de fleste tilfælde.

Ristoro L'Antica Scuderia, Greve

I den lille landsby Tavarnelle Val di Pesa, udenfor Greve, ligger der et par fine restauranter. Vi valgte at spise frokost på en hyggelig restaurant med en skøn terasse med udsigt over vinmarkerne. Maden var god og veltillavet, betjeningen høflig og professionel og udsigten ubetalelig. Her kommer vi gerne igen.

Trattoria Mario, FirenzeDette Trattoria var anbefalet i Turen går til Toscana og beskrevet som et sted de lokale spiste deres frokost. Det gør de nok ikke længere, for den lille hyggelige restaurant er vist anbefalet en del steder, så der var en del turister, der ventede for at få kø i det tætpakkede lokale. Vi ventede i ca 20 minutter og få blev vi mast ind mellem andre spisende gæster. Dagens menu var skrevet i hånden og der blev streget ud løbende som retterne blev udsolgt. Alt var lavet på forhånd, så der kun manglede den sidste tilberedning, og alt var godt og billigt. Helt klart ventetiden og de andre turister værd.

deiFrescoBaldi, FirenzeTil aftensmad i Firenze besøgte vi Ristorante & Winebar deiFrescoBaldi. Vi fik et bord ved baren bag ved selve restaurantlokalet, som var lidt mere afslappet. Det syntes andre danskere også, så der var danskere ved alle tre borde, hvilket ødelagde den autentiske stemning en smule, men vi overlevede da...
Vinproducenten FrescoBaldi har flere restauranter og her i Firenze fokuseres der på toscanske retter. Simple og velsmagende, som kun italienerne kan gøre det, dog med en skuffende desserter, hvor både min is med frugt og tiramisuen skuffede en smule. Ellers var vi meget tilfredse.

Ristoro di Lamole, Chianti

Ristoro de Lamole ligger meget højt oppe på en bakketop, mange, mange, mange sving senere efter Greve, med en fantastisk udsigt over Chianti distriktet. Havde vi ikke følgeskab af vores værter tror jeg, at vi havde vendt om for så langt ude kan man da ikke placere en restaurant, men det kan man og det var bestemt køreturen værd. Ikke kun på grund af udsigten, men bestemt også på grund af den lækre mad. Vi gik hele vejen og var omkring hele menukortet og var ganske mætte inden vi tjekkede ud. Desværre skuffede deres tiramisu, som var lidt for sød, men resten af serveringerne var lige i skabet, og bestemt en køretur værd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar