onsdag den 29. juni 2016

Budapest #5


Søndag og sidste dag var en nydelsesdag. Vi startede i Gellert-badene, som var en helt anden oplevelse end Szechenyi Badene. Fantastisk smukke omgivelser og vores favorit - især på en dejlig solskinsdag, hvor vi kunne sidde udenfor i de lækre udendørs bade.
Herefter bevægede vi os tilbage til Borghøjen, hvor jeg havde bestilt bord på en russisk gourmetrestaurant, Arany Kaviár, som lå godt skjult på en helt almindelig vej. Men bag døren og det første rum i restauranten gemte sig en dejlig "udestue", hvor man kunne åbne de store vinduer ud til den lille have, så det næsten var som at sidde udenfor. Maden var skøn og servicen top professionel, så vi var godt mætte på efter en skøn frokost.

Men det var slet ikke slut med at fylde sig. Efter frokosten mødtes vi med vores udlejer, som ville tage os med hen til hendes yndlingskagested, Daubner Cukrászda, som havde et vildt udvalg af kager og is. Vores kager smagte rigtigt godt, og der var godt gang i betjeningen, hvor der kom en del lokale. Eneste ulempe er, at man ikke kan sidde ned ved borde, men være heldig at få et højt cafébord, hvor man kan stå og spise sin kage. Og så var vi godt mætte af både mad og oplevelser, så vi tog tilbage til lejligheden, fik pakket det sidste og så var det hjem til Danmark igen efter en skøn forlænget weekend i Budapest, som jeg varmt kan anbefale. Det er en meget hyggelig by, der er nem at overskue. Øl er halvt så dyrt som lemonade og mad er også billig. Vi nåede ikke ind på museer eller andre indendørs attraktioner andet end badene, som er et must, men også lidt bekosteligt. Men helt klart pengene værd.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar