tirsdag den 30. april 2013

Sandwichboller


For et par weekender siden var prinsessen på teaterfestival, og for at kunne overleve 24 forestillinger på 2 dage er det vigtigt med god forplejning. Derfor havde hun bagt sandwichboller, som hun og hendes undersåtter kunne danne grobund for en god madpakke.

Sandwichboller
Ca. 24 stk

Ingredienser50 g gær
7 dl kærnemælk
3 dl vand
1 spsk salt
1,5 spsk sirup
2 dl yoghurt naturel
300 g havregryn
50 g solsikkekerner
200 g speltmel
300 g fuldkorns speltmel
800 g hvedemel
1 æg til pensling

Rør gæren ud i vandet
Tilsæt herefter de andre ingredienser og ælt dejen godt
Lad den hæve lunt i ca 1 time
Slå dejen ned og form til boller. Tryk dem flade når de er lagt på en bageplade
Efterhæv i en time
Pensl boller med det letpiskede æg
Bag i ca. 15 minutter ved 200 grader

søndag den 28. april 2013

Chokolade cupcakes med cookiedough


I går var prinssen hyret til at lave kage og servere til en af hendes undersåtters bryllup. Desserten var en fyldig og rig chokoladecupcake med cookiedough. En meget sød kage, men god til en stærk kop kaffe.

Chokolade cupcakes med cookiedough (opskriften er frækt hugget her fra -dog med lidt ændringer).
Ca 15 stk





Dej
130 g mel
30 g kakaopulver
50 g sukker
70 g muscodova sukker
3/4 tsk natron
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk salt
1,8 dl mælk
1 dl vegetabilsk olie
1/2 tsk vanillesukker
2 æg

Cookie dough
100 g smør
50 g sukker
70 g muscodova sukker
0,6 dl mælk
1/2 tsk vanillesukker
130 gr hvedemel
75 gr mørk chokolade, hakket

Frosting
160 g smør
240 gr flormelis
30 g kakao

Kager
Bland alle de tørre ingredienser sammen
Tilsæt herefter de våde og rør til dejen er jævn
Fyld forme ca halvt op. De hæver en del
Bag i ca 17 minutter ved 180 grader. Tjek at de er færdige ved at stikke en kødnål i. Hænger der ikke noget ved er de færdige
Køl af på en rist

Cookiedough
Pisk smør, sukker, vanille og muscodovasukker luftigt
Pisk langsomt mælken i
Pisk herfter mel i blandingen og bliv bed med at piske indtil doughen er ensartet
Tag 2 dl dough fra til frostingen og bland den hakkede chokolade i den resterende cookiedough

Frosting
Pisk smør og flormelis luftigt
Tilsæt herefter den del af cookiedoughen uden chokolade og pisk indtil blandingen er luftig

Så er du klar til at lave cupcakene
Det kan her være tiltrængt med en lille avec. og hold dig endelig ikke tilbage.

Skær en kegle i kagen med en skarp kniv
Fyld 1/15 del af cookiedoughen i hullet og sæt keglelåget tilbage på kagen
Tyl frostingen på kagerne og sæt på køl indtil de skal serveres

Da prinsessens kager hævede en del blev hun nødt til at smøre frostingen op, og der var rutinen desværre ikke helt i top, så hun var glad for, at der var rimeligt mørkt i lokalet, da kagerne skulle serveres.

Opskriften på kagerne egner sig også godt til almindelige muffins. Tilsæt evt. chokoladestykker efter behag.


lørdag den 20. april 2013

Chokoladekiks med et twist af appelsin


Prinsessen er blevet bedt om at lave lidt mundgodt til en konfirmation, og da hun elsker at glæde sine undersåtter kunne hun ikke sige nej til det tilbud. Udfordringen består i, at det ikke må være slikagtigt eller kage, og at det ikke kræver tilberedning lige før servering, men kan forberedes minimum 10 timer i forvejen.

Derfor gik prinsessen i tænkeboks og endte i en kiks, hvor de to konfirmanders navne kunne stemples på. Men ingen kiks uden chokolade, så hun endte med denne chokoladekiks.

Chokoladekiks (a la Anne au Chocolat)
ca. 30 stk

100 g koldt smør
125 g brun farin
200 g hvedemel
1/2 tsk salt
1 tsk bagepulver
1 æg


Skær smørret i små tern og smuldr det med de tørre ingredienser
Saml dejen med det letpiskede æg
Smid husholdningsfilm om dejen og sæt den på køl i ca 30 minutter
Rul dejen ud på et meldrysset bord. Vær opmærksom på, at den er meget klistret, så vær sikker på at den hele tiden kan slippe bordet. Den skal være ca 2 mm tynd.
Stik cirkler ud på ca 5 cm i diameter og placer dem på en bageplade
Stempl noget royalt på kiksene og bag dem ca 10 minutter ved 150 grader
Når kiksene har fået farve tages de ud og køler lidt af på pladen. Når de begynder at blive hårde kan de placeres på en rist for at afkøle det sidste


Kakaofyld
til ca. 30 kiks


200 g flormelis
50 g kakaopulver
80 g blødt smør
25 ml mælk
Reven skal fra 1/2 appelsin


Pisk alle ingredienser sammen til det bliver luftigt
Kom kakaofyldet i en sprøjtepose
Sprøjt kakaofyldet på en kiks og læg den sammen med en anden


Kiksene er selvfølgelig bedst og sprødest lige når de bliver lagt sammen, men på køl klarer de sig overraskende godt et par dage.



torsdag den 18. april 2013

Trapholt

Sidste uge var prinsessen til en konference i Kolding, som desværre ikke var noget at skrive hjem om. Men heldigvis nåede hun at komme forbi Trapholt og den imponerende Nick Cave udstilling. Prinsessen var meget imponeret over hans flotte designs og ikke mindst hans videoer, som gav kostumerne liv. Prinsessen anbefaler alle sine undersåtter at lægge vejen forbi museet, hvis turen alligevel går omkring Kolding.





tirsdag den 16. april 2013

Tokyo Restaurant - Anmeldelse


I sidste uge var prinsessen ude med to af sine undersåtter, og valget faldt på den japanske restaurant Tokyo, som efter sigende er den ældste japanske restaurant i Skandinavien. Her kan man vælge enten at sidde ved almindelige borde eller på tatamimåtter, og selvfølgelig valgte prinsessen måtterne.


Selskabet valgte at kaste sig over menuerne, den ene en sukiyaki og den anden en sashimi. Til forret blev der serveret spinat, kylling, omelet, bønnespirer og edemamebønner. Selvom prinsessen desværre ikke har været i Japan og derfor kan vurdere om smagen er autentisk, smagte de små retter anderledes og overbevisende.


Herefter kom der en god og salt misosuppe med lidt grøntsager.


Sukiyaki er grøntsager og oksekød tilberedt ved bordet i en varm pande. En lidt kedelig og tung ret, som godt kunne have brugt lidt friskhed og knas i grøntsagerne.


Prinsessen glemte at spørge til sashimien, men den så lækker ud og de hele blev spist op.


Aftenens store skuffelse var - som sædvanlig på en asiatisk restaurant - desserten, som besod af en billig og iset vanilleis med "chokolade"sauce, vaffel og appelsin? Desværre en dårlig afslutning på et dejligt måltid i hyggelige opgivelser.

Betjeningen var god, der kom også japanere for at spise, og maden pånær desserten var rigtig fin.

søndag den 14. april 2013

Vietsense - Anmeldelse

For en uge siden var prinsessen i teatret og se forestillingen Med lov skal man vand tygge, som er en sjov og vedkommende revy om love og regler. Efter den tur var det tid til at få noget godt at spise, og prinsessens hofdame reserverede et bord gennem earlybird på Vietsense på Frederiksberg.



Menuen var sat og efter et stykke tid kom forretten som besod af forskellige små hapsere. Friske forårsruller med rejer, friterede tigerrejer, forårsruller med svinekød, wontons med rejer og dumplings med svinekød. Alle meget fine små hapsere med gode dips til.


Hovedretten bestod af en kedelig oksekødsret, hvor prinsessen både måtte bede om chili og soya for at få lidt mere smag frem i retten. Lidt mere frisk koriander ville heller ikke have skadet retten.

Både prinsessen og hofdamen havde hørt meget godt om restauranten, men desværre levede den ikke op til forventningerne, og er man på disse kanter og til asiatisk mad, vil prinsessen til enhver tid vælge at gå på Chai Wong på den anden side af gaden i stedet for.

mandag den 8. april 2013

Mo(n)ster Prinsessen

I påsken var prinsessen på familiebesøg, og var så heldig, at vejret artede sig, hvilket resulterede i nogle fine gåture på Mors sammen med hendes niece og nevø. Da prinsessen nogle gange kan være lidt svært at komme ind på - hun er trods alt en royal prinsesse - kan hun i de mindstes øjne af og til fremstå mere som et monster end som en moster, men heldigvis er der også gode stunder, hvor store som små, royale som borgerlige kan hygge sig sammen i haven.





lørdag den 6. april 2013

Paustian - en anmeldelse

Prinsessen havde købt et tilbud hos Restaurant Paustian på menuspot med 50% rabat på en 4-retters menu. Madklubben var inviteret med, og selskabet glædede sig til en hyggelig start på weekenden.

Restauranten ligger langt ude på Østerbro, godt gemt i havnemiljøet, men med en utrolig skøn beliggenhed med udsigt til Svanemølleværket. Stedet er lyst og rart med lækre møbler og en dejligt atmosfære.


Første ret var en kalve carpaccio med parmesan, trøffelmayonnaise og en sprød salat. Skøn, lækker og let ret, der smagte skønt og forfriskende.


Anden forret var en dejlig spinatravioli med pighvar, blegselleri og stenbidderrogn. En skøn og velsmagende ret med en lækker sauce.


Hovedretten bestod af berberi andebryst med pommes Anna, haricots verte og en timiansky. Anden var lækker, mør og perfekt stegt og andeskyen var helt fantastisk.


Til dessert fik selskabet en skøn creme brûlèe spicet op med en æblekompot, som der var lidt delte meninger om. Selve kompotten smagte godt, og mens prinsessen syntes at den ikke helt passede ind, mente prinsgemalen, at den var dejlig forfriskende. I hvert fald var portionen stor, og der var nok af den skønne vanillecreme med lækkert karamellåg.

I alt en skøn aften med en dejlig og afslappet betjening. Et sted prinsessen helt klart kan anbefale sine undersåtter at tage vejen ud til.

mandag den 1. april 2013

Tarte au Citron - med lakridsmarengs


Prinsessen havde en del citroner liggende, som gerne ville bruges, og derfor benyttede hun lejligheden til at afprøve Pricernes Tarte au Citron. Ikke den dårligste beslutning der er blevet taget i de kongelige gemakker.

Tarte au Citron
1 tærteform på ca 23 cm

Mørdej
250 g mel
170 g smør
60 g flormelis
Kornene fra 1/2 stang vanille
1 lille æg 

Smuldr alle de tørre ingredienser sammen med smørret.
Kom ægget ved og saml dejen så hurtigt du kan.
Stil dejen på køl i ca 60 minutter i køleskabet.

Tag dejen ud af køleskabet og pres den ned i tærteformen.
Tærten skal bages blindt, men har man ikke tørrede ærter eller lignende så går det også. Resultatet bliver bare knap så fint.
Bag tærten ved 225 grader i 15 minutter. Fjern ærter og bagepapir (hvis der bages blindt) og giv den yderligere 5 minutter. Bag den i 20 minutter ved 225 grader, hvis den ikke bages blindt.

Citron-creme
Fileter af 2 citroner (3, hvis der er mange kerner i)
Revet skal af 1 citron
100 g sukker
2 hele æg
2 æggeblommer
2 dl fløde 

Bland alle ingredienser sammen pånær fløde og blend.
Kom fløden i.
Hæld citroncremen over den bagte tærtebund.
Bag ved 150 grader i ca 30 minutter til cremen har sat sig.
Nu skal kagen køle af... Ventetiden fordrives selvfølgelig bedst med en lille avec.



Italiensk marengs med lakrids
100 g pasteuriserede æggehvider
150 g sukker
75 g vand
1 spsk lakridspulver

Når kagen er helt afkølet skal der laves marengs. Sørg for at gøre dette lige op til at kagen skal serveres, så den ikke falder sammen.

Kog sukker og vand sammen til en sirup. Ca. 10 minutter.
I mellemtiden piske hviderne stive.
Når siruppen er klar hældes den ned til hviderne, under piskning, i en tynd stråle.
Bliv ved med at piske til marengsen er blevet sej. Dette kan godt tage 15 minutter, så brug en køkkenmaskine eller sæt køkkenhjælpen til det mens du underholder gæsterne.

Når marengsen er klar kommes den i en sprøjtepose og sprøjtes  ud på kagen.
Grill den kort i ovnen til marengsen er blevet gylden eller find din gasbrænder frem og giv den til din legesyge undersåt og håb på det bedste resultat.


Som den opmærksomme undersåt nok har bemærket, er marengsen på billedet meget hvid. Det er fordi prinsessen fulgte opskriften og først ved servering fandt ud af, at hun inspireret af en af sine fødselsdagskager, kunne have kombineret citron og lakrids med succes. Derfor blev lakridspulveret fundet frem og strøet over kagen med rund hånd, og det var heller ikke en dårlig idé.

Er man ikke til lakrids kan dette krydderi undlades - bevares.

lørdag den 30. marts 2013

Tandoori kylling med tilbehør

Sidst prinsessen købte en kylling valgte hun at partere den i stedet for at stege den hel. Da turen kom til lårene og vingerne besluttede hun sig for at kaste sig ud i det indiske køkken med Tandoori kylling med en kikærtesalat og spinatvafler.


Tandoori kylling
2 personer

2 kyllingevinger og lår
2 dl youghurt naturel
Saften fra 1 lime
1 tsk stødt ingefær
2 fed finthakket hvidløg
1 tsk paprika
1 tsk stødt koriander
1 tsk stødt chili
1 tsk spidskommen
1 tsk salt
1 stødt nellike
1/2 tsk kanel
1 tsk cayenne peber

Bland alle krydderierne sammen og bland dem i yoghurten. Smag til. Kom blandingen ned i en pose sammen med kyllingestykkerne og læg det på køl i ca 24 timer. Sørg for jævnligt at massere marinaden ind i kyllingen.
Steg kyllingen i ovnen i ca 25 minutter ved 220 grader.


Kikærtesalat
Prinsessen tog den på slump, så der kommer ingen mængdeangivelser, men gå efter mavefornemmelsen.

Kogte og afkølede kikærter
Kogte rødbeder skåret i mindre tern
Rødløg
Kapers
Fårefeta
Saften fra en citron
Salt og peber
Olie

Anret alle ingredienser på et fad og stænk dressing lavet af citron, olie og salt og peber over salaten.


Har man som prinsessen stadig en kærlighed til sit forholdvis nye vaffeljern, kan man nemt kaste sig ud i disse spinatvafler som tilbehør.

Spinatvafler
ca 6 stk

1 æg
100 g kærnemælk
75 g vand
175 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
75 g smør
1 tsk salt
100 g spinat

Pisk æg luftige
Kom resten af ingredienserne i pånær smør og spinat og pisk sammen
Sæt dejen på køl i ca 30 minutter
Smelt smørret og lad det køle en smule af
Vend smørret i dejen
Har du frisk spinat skal de skylles og blancheres. Har du frossen skal det tøes op og al vandet presses ud.
Bland spinaten i dejen og bag vaflerne.

torsdag den 28. marts 2013

Tea Restaurant - Anmeldelse

Prinsessen fik for længe siden en smartbox, og da hverken hun eller prinsgemalen er gode til at have gavekort liggende var det heller ikke overraskende, at det først blev indløst et par dage før udløbsdato (sammen med et andet til søde fristelser fra A Xoco).

Valget faldt på kinesiske Tea Restaurant, da den havde fået fine anmeldelser. Egentligt ville prinsessen gerne have afprøvet Gorm's, men efter at have læst anmeldelser blev den sorteret fra.

Da det var en smartbox var menuen valgt på forhånd, så det var bare om at læne sig tilbage og vente på at retterne kom ind. Prinsessen undskylder meget for de dårlige billeder, men hoffotografen havde fået fri, og derfor havde prinsessen kun sin telefon med, som ikke havde det så godt i den dunkle belysning.


Første ret var peking and. Pandekager med forårsløg, agurker, tangsalat og hoisin sauce. Anden var saftig og sprød, og smagte godt. Klart den bedste ret denne aften.


Næste ret var wokstegt lammekød med grøntsager og ris. En skøn og velsmagende ret, der smagte godt og som om den stammede fra det vestlige Kina.


Sidste hovedret var tigerrejer med årstidens grøntsager. Grøntsagerne var stadig dejligt sprøde og rejerne store. Der var en god stærkhed i retten af chili.


Desserten bestod af dampede risboller med mango, is og chokolade. Det var ikke nogen overraskelse, at desserten ikke var noget at skrive hjem om. De dampede risboller var overraskende fine og søde sammen med mangoen, men den billige og hårde vanilleis, fløde fra sprøjte og brun sovs gjorde den desværre ikke godt.

Alt i alt en fin oplevelse med god og autentisk smagende mad. Dog synes prinsessen at det var en smule dyrt, og vil klart anbefale, at man tager en menu i stedet for at vælge a la carte.

onsdag den 27. marts 2013

Brunch på Restaurant Julian - anmeldelse

Nu skulle man jo som almindelig undersåt tro, at prinsessen får så meget i apanage, at hun aldrig spiser hjemme, og at når hun gør det, så spiser hun kun kage. Det er desværre ikke sandt, men da prinsessen gerne vil støtte op omkring de selvstændige restauratører har hun valgt denne vej. Hårdt men sandt...

I søndags gik turen til Restaurant Julian på National Museet, hvor brunchen skulle udforskes. Prinsessen havde hørt meget godt, og glædede sig. Restauranten kører tre serveringer kl. hhv. 10, 12 og 14, og prinsessen havde valgt den tidlige. Man kan først komme ind på museet kl. 10.00, hvilket betyder, at man kan komme til at stå en smule i kø for at få sit bord. Det gør dog ikke noget, da de er meget effektive. Prinsessen fik et bord ude på balkonen, hvilket var rart, da man så havde et godt vue ud over museet.


Buffeten er stor, lækker og indbydende, og det er nemt at komme til, hvis man lige har lidt tålmodighed til den første storm har lagt sig. Første servering bestod af lidt kedelige og neutrale pandekager med lækker æblesirup. En lækker oksepølse med løvstikke, sprødt bacon, scrambled egg, fine kartofler, en luftig kanelgiffel og lidt yoghurt med muesli og æblesirup.
Til at drikke en smoothie, som havde en mærkelig eftersmag af noget ubestemmeligt, men ikke så rart, samt te og kaffe.


Anden servering bestod af lækre og saftige spareribs, kartoffelmos, en frisk perlespeltsalat, noget lækkert kødrulle, bagte gulerødder med rosmarin, små helbagte rødbeder, noget skinke, kartoffelsalat med røget makrel. Alle meget lækre ting, som smagte rigtigt godt og veltillavet.


Nu var prinsessen godt mæt, og var glad for, at hun ikke er så meget til ost, så hun kunne hoppe direkte til kagen. Hun startede med et lille hindbærstykke, dernæst en frugt mazarin og sluttede af med et stykke krydderkage. Sidstnævnte var tørt og juleagtigt, og kunne godt have været undværet, hvis det stod til prinsessen.

Alt i alt en stor og overdådig buffet. Til 195 kr. inklusiv drikkevarer er det bestemt ikke dyrt, og prinsessen kan stærkt anbefale sine undersåtter at lægge vejen forbi. Sørg dog for at komme til tiden, da det ellers kan være ganske svært at få fat i personale der vil betjene en. Prinsessen oplevede desværre, at restauranten ikke havde nogen information op omkring de tre seatings, hvilket gjorde, at en del museumsgæster, ventede i lang tid for at blive betjent, for derefter at diskutere med tjeneren om, hvorvidt de selv syntes at de havde tid nok til at spise deres mad (man har 90 minutter hvis man kommer til tiden).

mandag den 25. marts 2013

Café Det Gule Hus - anmeldelse


For at fejre påskens komme, havde prinsessen aftalt en sen frokost med sin norske undersåt på en af byens caféer. Café Det Gule Hus på Istedgade blev valgt, da prinsessen tidligere har haft gode oplevelser der.

Caféen havde i mellemtiden skiftet ejere, og det betød en lettere opgradering til hvid dug på de fleste af bordene. Det lod det kongelige selskab sig dog ikke slå ud af, og fandt et bord ved vinduet, så de kunne kigge på livet på Vesterbro.

Som altid er lakmustesten på en café dens burger, så det måtte prinsessen prøve, men hvilken skuffelse. Kartoflerne var lige fra posen og lige så burgerbollen. De syltede rødløg havde ikke den skønne røde farve, men var snarere kedelige og brun-lilla, og smagte ikke af noget - lige som resten af burgeren. Til en pris på 129 kr. burde de kunne få en bedre kvalitetsburger ud af en sådan servering, så prinsessen finder nok fremover et andet sted at spise sin frokost når hun er på disse kanter.

torsdag den 21. marts 2013

Retro forklæde


Så kom endnu et forklæde gennem maskinen. Denne gang efter en lidt længere proces, da undersåtten gerne vil have sit forklæde i retrostof. Det endte med et dynebræk, som hun selv havde fundet, og en lille del af det blev til dette forklæde.

Næste forklædeprojekt bliver til et bryllup, hvor prinessen og hendes to akademiske slaver har lovet at hjælpe til - selvfølgelig uden at få griset deres rober til.

tirsdag den 19. marts 2013

Fennikelsalat


Af og til kan prinsessen godt savne sin hjemegn en smule, og så laver hun mad, inspireret fra Asien. Denne fennikelsalat minder en smule om sol og godt vejr.

Fennikelsalat
Tilbehør til ca 4 pers

1 stor fennikel
1 stor mango
1 rødløg
1/2 mild chili
Saften fra 1 lime
Kryddersalt
Olivenolie

Snit fennikel i tynde skiver
Skær mangoen i fine skiver
Skær løget i tynde ringe
Fjern kernerne fra chilien og skær den i tynde ringe

Kom det hele i et fad
Drys resterne af den gode kryddersalt importeret fra Firenze over sammen med en god slat olie og limesaften
Bland det hele godt sammen og lad det trække i minimum 30 minutter