søndag den 1. juli 2012

Marv & Ben

Sidste gang prinsessens eksilforældre var på besøg i den royale residens, skulle de have været på Marv & Ben, som desværre aflyste i sidste øjeblik grundet vand i køkkenet. Denne gang fik de så muligheden for at opleve det gastronomiske værtshus, som i mellemtiden havde nået at få en bib gourmand.

Grundet aflysningen havde restauranten lovet ekstra forkælelse, bobler og petit four, og det var prinsessen godt tilfreds med. Det royale selskab blev placeret i den mørke krog, hvor en af pærerne var sprunget, og prinsessen undskylder derfor den dårlige fotokvalitet.

Selskabet startede med en hapser bestående af griseørefritter med remoulade. Fritterne var gode og fede og remouladen helt perfekt.

Herefter kom der sprødstegt rugbrød med marv.  Heller ikke en dårlig hapser til at starte på.

Det royale selskab var blandt andet ude at fejre prinsgemalens flotte resultat efter sit første semester på maskinmesterskolen, og dette skulle fejres med 5 retter. Her kom prinsgemalens økonomiske sans frem, da han hurtigt regnede ud, at det ikke kunne betale sig at tage mindre.

Første hovedret var for prinsessen vedkommende makrel med radise, agurk og grønt. En skøn og sommerlig forret.

Anden forret bestod af gravad kalv med brissel og rødbede. En af aftenens højdepunkter med skøn smagssammensætning og det møreste kød.

Første hovedret var torsk med muslinger og sandkål. Torsken var ovnbagt og fløjsblød og blev fint suppeleret med muslingesaucen og kålen. Prinsessen skal snart til at arbejde med fisk i ovn...

Anden hovedret var sommerbuk i to variationer; en rillette og den møreste skive mørbrad? med nye kartofler, ærter og bønner.

Desserten var en meget syret rabarberdessert beståede af porcherede rabarber med en kærnemælksis, syregranité og knas. En efter prinsessens smag lidt for syret dessert. Her var eksilforældrenes ymerfromage mere efter prinsessens smag.

Slutteligt blev selskabet beværtet med stedets lækre petit four; fyldte chokolader og toffee med brombær. Skønne sager, der afsluttede en fantastisk aften. Prinsessen kan stærkt anbefale Marv & Ben og kommer der meget gerne igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar