tirsdag den 3. september 2013

Æblekage


Prinsessen har været på æblerov hos en af sine undersåtter med have, og de fleste æbler er doneret til kollegaer og kogt til æblegrød, men nogle måtte også lade livet for denne skønne æblekage, som er tyvstjålet her fra med et par ændringer.

Æblekage
Springform 26 cm

250 g smør
250 g sukker
4 æg
200 g mel
100 g marcipan
1 tsk bagepulver
1 stang vanille

Nok æbler til at kunne fylde to lag i springformen
4 tsk kanel
5 spsk sukker

Skrab vanillekornene ud og bland dem med lidt sukker
Pisk smør, vanillesukker, sukker og marcipan sammen
Tilsæt æggene et ad gangen under piskning
Pisk mel og bagepulver i

Skræl æblerne og skær dem i både
Bland kanel med de 5 spsk sukker
Foer springformen med bagepapir og læg et lag æbler i bunden
Drys med halvdelen af kanelsukkeret
Pres dejen ned over æblerne
Læg endnu et lag æbler og drys med det sidste vanillesukker

Bag ved 180 grader i ca 75 minutter eller til der ikke sidder dej på en kødnål når den stikkes ned i midten af kagen.

Server med lækker is eller creme fraiche rørt op med lidt vanillesukker.



4 kommentarer:

  1. Mmm, det er lige så man kan dufte den.

    SvarSlet
    Svar
    1. Den var god, og den blev sat stor pris på af prinsessens kollegaer!

      Slet
  2. Uha ja! Dén må jeg næsten afprøve!

    SvarSlet