tirsdag den 24. september 2013

Svampesuppe


I fredags have prinsessen gæster, så det var på tide at prøve nogle opskrifter af. Hun hev den fine kogebog frem, som hun havde fået i fødselsdagsgave i februar, men stadig havde til gode at prøve af, men her var lejligheden så til at afprøve en klimavenlig ret af Erwin Lauterbach fra bogen Kokkenes Klimakogebog. Prinsessen tillod sig at rette opskrifte en smule til.

Svampesuppe med rødspætte og skum
4 personer

300 g svampe
1 løg
1 kvist timian
2 fed hvidløg
2 skrællede jordskokker
1 lille persillerod
1 dl sherry
8 dl hønsefond

4 dl sødmælk
1/2 dl sherry

4 rødspættefileter
Svampe til pynt - i dette tilfælde østershatte

Skær svampe, løg, jordskokker og persillerod i mindre stykker
Svits svampe, løg, jordskokker og persillerod i en gryde i lidt smør til det har taget farve
Tilsæt mast hvidløg og svits endnu et minut
Tilsæt sherry, fond og timian og lad det hele simre under låg til det hele er mørt
Blend suppen

Lige før servering varmes mælk og sherry op i en gryde og piskes til skum med en blender
Samtidig rulles rødspættefileterne og dampes i ovnen i ca 15 minutter ved 200 grader
Svits svampene til pynt i lidt smør

Hæld suppen ned i en dyb tallerken
Kom herefter skum over
Læg rødspætterullen i midten og pynt med svampe

Velbekomme




2 kommentarer:

  1. Årh, det ser jo bare megamega godt ud altså.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Og så er det slet ikke svært at lave!

      Slet