torsdag den 5. september 2013

Mirabeller


En anden af prinsessens undersåtter har adgang til mirabeller, og da hun spurgte om hun ikke skulle plukke nogle til den royale frugtbeholdning kunne prinsessen selvfølgelig ikke sige nej. Det blev til en halvmislykket clafoutis, som ikke bliver gengivet, men dog spist - så dårlig var den ikke - og en æble/mirabellemarmelade, som sagtens kan spises.

Det blev også til denne lækre mirabellekage, som blev serveret for de altid lækkersultne arbejdsundersåtter. Inspirationen til kagen fik prinsessen her.

Mirabellekage
Springform 23 cm

200 g smør
150 g sukker
250 g marcipan
4 æg
200 g mel
ca 200 g udstenede mirabeller

Pisk smør, sukker og marcipan sammen
Pisk æggene i et ad gangen
Pisk mel i til sidst
Hæld dejen ned i en bagepapirforet springform
Kom blommerne i dejen

Bag ved 180 grader i ca 50 minutter eller til der ikke sidder dej på en kødnål når den bliver stukket ned i midten af kagen.

Server med creme fraiche, fløde eller vanilleis.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar