fredag den 30. januar 2015

Restaurant Upstairs - Roskilde


I sidste uge skulle jeg og en tidligere kollega til Roskilde for at opleve biblioteket på en anden måde end normalt. Cantabile 2 har begået en rigtig fin forestilling, som jeg på det varmeste kan anbefale. Den spiller i Næstved og Haslev i februar.

Vi havde besluttet os for at tage mod Roskilde efter arbejde og så spise aftensmad i ro og mag. Jeg havde ikke undersøgt mulighederne men tænkte at vi nok skulle komme forbi et eller andet. Og ganske vist. Mens vi gik en lille tur i gågaden kom vi forbi Restaurant Upstairs, som præsenterede en fin menu, så vi besluttede os for at prøve det.

Vi kom op til en tom restaurant - klokken var knap 17.30, men fik kontakt med tjeneren, som lige skulle ryge den sidste smøg inden gæsterne kom. Vi blev hurtigt placeret ved et bord og fik et menukort. 2 retter for 305 kr var rimeligt, så det besluttede vi os for - med mulighed for dessert, hvis vi stadig var sultne.

Jeg startede med unghaneroulade, og ind kom en kæmpe portion, som nemt kunne have gjort det ud for et helt aftenmåltid. Salaten i bunden var vendt i en olie-eddikedressing, som godt kunne have brugt noget sødme til eddiken, der satte sig helt oppe i næsen og desværre tog det meste af smagen fra unghanen.


Til hovedret havde jeg valgt lammerack med rodfrugter og kartoffelmos, og ind kom en endnu større portion, som jeg havde meget besvær med at spise op. En skam, for retten smagte godt og var meget velsmagende. Lidt en skam, at garnituren var den samme som på unghanerouladen.

Efter to retter var der ikke mere plads i maven til dessert, og vi var lige ved at advare et selskab om retternes størrelse, da tjeneren rådede dem til at tage tre retter, som hun mente man sagtens kunne spise. Det kan også godt være at man kan spise mere som indfødt Roskildegenser, men her var vi overmætte og måtte desværre også levne lidt.

Udemærket mad, men altså alt for store portioner. Anbefalingen går her til Cantabile 2's forestilling Ord Mellem Rum.

2 kommentarer:

  1. Det lyder som min oplevelse i sommers. Glimrende mad, men alt for store portioner! Vi kunne ikke en gang spise hovedretten op, så jeg er glad for, at vi også kun bestilte to retter. I vores tilfælde var forretten dog acceptabel størrelse - her var det primært hovedretten, der kammede helt over.

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er lidt mærkeligt at de serverer så meget mad. De må smide en masse ud tænker jeg...

      Slet