lørdag den 12. marts 2016

Koldskålskage


For et par uger siden blev jeg spurgt, om jeg ville stå for et lille kagebord til en af mine venners fødselsdag, og det ville jeg selvfølgelig meget gerne. Det blev blandt andet til denne koldskålskage med jordbærmousse, som bragte stor lykke hos fødselaren. Man kan udelade jordbærmoussen, hvis man ikke har små forme, og ellers kan man lægge den som et lag øverst på kagen.
Start 4 dage før kagen skal serveres.

Koldskålskage
Ø 15 cm

Dag 1: Jordbærmousse
100 g jordbær
25 g sukker
1,2 blade husblas
0,5 dl fløde

Udblød husblas i koldt vand
Kog jordbær og sukker op og blend massen
Smelt husblassen i den varme jordbærmasse og køl den hurtigt af i køleskabet
Pisk fløden
Bland den afkølede jordbærmasse i fløden og hæld den i små forme, som kommes i fryseren natten over. Jeg brugte minitærteforme med en diameter på 4 cm.

Dag 2: Kammerjunkebund
50 g smør
100 g mel
30 g sukker
0,5 tsk bagepulver
0,5 tsk vanillesukker
1/4 æg
20 ml mælk
skal fra 1/4 citron

Smuldr alle de tørre ingredienser sammen
Pisk æg ud i mælk og saml delen med æggemælken
Pres  dejen ned i en bagering på 15 cm i diameter og bag bunden ved 200 grader i ca 15 minutter
Køl af og sæt den afkølede bund på serveringsfadet med ringen rundt og for den indvendigt med kageplast

Koldskålmousse (her fra)
2,5 blade husblas
35 g flormelis
kornene af 1/4 vanillestang
1,5 dl kærnemælk
1,75 dl fløde
Saft af 1/2 citron
Skal af 1/4 citron

Udblød husblas i koldt vand
Varm citronsaft og -skal op og smelt husblassen heri
Pisk fløden stiv sammen med flormelis og vanillekorn
Vend forsigtigt koldskålen i lidt ad gangen
Tilsæt tilsidst citronmassen med husblas

Tag jordbærmoussen ud af fryseren og kom de små frosne halvcirkler ud på bunden
Hæld herefter koldskålmoussen over og sæt den på køl i 2 døgn
Tag kagen ud 1 time før servering og pynt den
Jeg pyntede med pistacienødder, tørrede blomster og citronskal

Hvis du vil komme jordbærmoussen på toppen kan du starte en dag senere og så starte med koldskålmoussen, lade den sætte sig i et døgn og herefter komme jordbærmoussen over.


På kagebordet kom også fødselsdagsboller, espressocupcakes, hindbærmedaljer og mini tarte au citron.
Både fødselaren og gæsterne var glade og tilfredse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar