tirsdag den 2. august 2016

Færøerne #8


Og så var det pludselig blevet sidste dag på Færøerne og vi begav os mod vest for at udforske øen Vágar, hvor lufthavnen også ligger.

Vi startede med at køre til den lille bygd Laynar, hvor kunsthåndværkeren Ole Jakob Nielsen bor og sælger sine fine trækunstværker. Der var en stor gruppe tyske turister på besøg i værkstedet, så vi blev der ikke så længe, men den hyggelige lille butik og værksted lå fantastisk lige ud til en strand, og jeg kunne se, at man kunne leje et hus lige ved siden af, hvilket ikke ville være så dårligt, for det var virkelig et hyggeligt lille sted.

Herefter kørte vi forbi Kvívik, hvor der ligger en af de ældste vikingebopladser. Meget fint vedligeholdt, men ikke særligt spændende på en halvgrå dag. Turen gik derfor hurtigt videre til den flotte kirke i Sandavagur inden vi stoppede ved Færøernes største sø, Sørvágsvatn, og gik langs søen frem til vandfaldet Bøsdalafossur. Det bemærkelsesværdige er, at søen ligger 32 m over havets overflade, men der hvor vandfalet er, er der 100 m ned, hvilket var meget dramatisk. Går man op på en bjergtinde kan man se det hele lidt bedre, end når man står på kanten af klippen og kigger ned. Det blev dog ikke til en tur opad for mit vedkommende, men det kan være det sker en anden gang.

Efter den gode gåtur var det tid til en sen frokost, og heldigvis fandt vi den hyggeligste café i Sørvágur, Café Fjørðoy, som ligger i en gammel købmandsbutik og er holdt i hyggelig retrostil. Maden var fin og servicen og hyggen helt i top. Vi var glade og var der et par timer inden vi begav os til Gasadalur for at se endnu et vandfald og sluttede i hyggelige Bøur inden turen gik til lufthavnen efter en fantastisk oplevelse på Færøerne. I'll be back!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar