lørdag den 30. juli 2016

Færøerne #7

Den eneste ting, der stod på min must-do liste var en tur til øen Mykines, som er Færøernes vestligste ø, og som har en stor fuglepopulation og især søpingviner. Det anbefales at man tager en helikopter den ene vej og båden hjem den anden, men der var jeg ikke særlig velforberedt, for det skal selvfølgelig gøres i meget god tid, hvis man vil være sikker på en plads. Derfor endte det med at vi bookede en plads med båden Sjóferdir, hvor vi både kunne se fugleklipperne ved Vestmanna og Mykines.

Fugleklipperne er sikkert interessante, hvis man virkelig er til fugle, og det var vældigt fint at sejle tæt på klipperne, men mere interessant var det ikke ud over at vi var så heldige at se en sæl. Derefter var det afsted til Mykines, hvor der desværre var så tåget, at vi ikke kun se ret meget omkring os. Jeg havde på forhånd set mange flotte billeder af øen, men det blev der desværre ikke noget af i denne omgang. Men det var en stor oplevelse alligevel at vandre de ca 3 timer frem og tilbage til fyret, hvor der var masser af søpingviner, der var ret vant til mennesker, hvilket gjorde det nemmere for os at komme tæt på dem.

Vejen derud var bestemt ikke nem, og det gjorde det ikke nemmere at det regnede, så det blev glat, så turen er ikke for gangbesværede, men hvis vejret er godt vil jeg tro at de fleste kan klare turen i stille tempo. Igen er stierne ikke de bedste, men med godt fodtøj kan man komme langt.

Efter den våde tur fandt vi plads i den lille café, hvor vi fik en kop kaffe og æbletærte, inden turen gik tilbage med båden. Her var vi heldige at restauranten i turistcentret i Vestmanna havde åben for spisende, og så fik vi en god gang aftensmad inden turen gik hjemad efter en god men våd dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar