torsdag den 3. november 2011
Jordskokkesuppe
Forleden lavede prinsgemalen aftensmad til prinsessen, hvilket hun altid sætter pris på, når nu apanagen nu er skåret så meget ned, at der ikke er råd til kokken længere. Nye tider, nye rutiner.
Det blev til en jordskokkesuppe, og dagen efter var der sandelig også rester, hvilket også er godt, da det betyder et minimum af madlavning på ofte travle hverdage.
Jordskokkesuppe til 2 og rester til dagen efter
550 g jordskokker
1 løg
4 dl hvidvin
4 dl grøntsagsbouillon
2, 5 dl fløde
Bacon eller parmaskinke
Muskat, salt og peber og evt. chili
Skræl jordskokkerne og skær dem i mindre stykker.
Skær løget i små tern og svits det. Tilsæt herefter jordskokkerne og svits dem med i et par minutter.
Tilsæt hvidvin og bouillon og lad det hele småsimre i ca. 30 minutter til jordskokkerne er møre.
Blend sup pen og varm den op igen med fløde.
Smag til med muskat, salt og peber og evt. lidt chili
Pynt suppen med ristet bacon eller skinke.
Kan serveres med en grøn salat og resten af hvidvinen, som jo ikke er god i morgen.
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Vi takker allernådigst!
SvarSletOg vi takker for hyggeligt samvær
SvarSletDet smagte dejligt - kom lidt trøffelolie og chili i og det gjorde bestemt ikke noget. Selv Peter kunne lide det ;-)
SvarSletTrøffelolie er taget ad notam.
SvarSlet