onsdag den 24. juli 2013

Mont Tremblant - Canada

Så er prinsessen kommet hjem fra sit royale besøg i Canada, og hvilket land, som prinsessen jo kun så en brøkdel af under sit 3 ugers besøg.


De første dage blev tilbragt i naturen omkring bjerget Mont Tremblant, ca. 2 timers kørsel nord for Montreal - hvis man var i bil. Uden at trætte sin undersåtter alt for meget, kan prinsessen dog oplyse, at et visakort ikke betragtes som et kreditkort i Canada, og at man derfor ikke kan få udleveret den bil, man allerede betalte for hjemmefra, fordi det var det eneste hævekort man havde med, og derfor slukøret måtte tage bussen, der tog noget længere tid. Husk at tage et mastercard eller andet gyldgt kreditkort med, hvis du rejser i Canada!

Vel ankommet en dag forsinket kunne prinsessen og prinsgemalen sætte sig tilrette på hotellet med overnstående udsigt, og de begav sig kort efter ned i byen for at proviantere.

Og hvilket supermarked! Dog var priserne meget lig de danske, så der var ikke noget at spare, men lækkert så det ud!
Efter prinsessen og prinsgemalen havde fået provianteret, blev der lejet cykler og så var det afsted på den fine cykelsti, som engang har fungeret som jernbane.Det blev bare til en lille tur på ca 7 km til foden af Mont Tremblant og tilbage igen inden det var sengetid.

Næste morgen hoppede prinsessen på cyklen igen og drog mod bjerget for at bestige det. Her blev hun advaret mod skovens dyr.


I et område, der er så smukt, kommer der naturligvis mange mennesker, og desværre var resortet omkring bjerget et stort cirkus med tivoli og et strøg fyldt med dyre restauranter og høj musik. Heldigvis skulle man ikke langt væk, før naturen var i centrum.


Dog skulle man lige forbi et par aktiviteter inde i skoven, som så ganske morsomme ud, og havde prinsessen haft en ekstra dag ville hun nok have lagt turen forbi især gokart banen, hvor fædre tvang deres skrækslagne børn med for at legalisere deres egen leg.Målet for denne dag var dog at bestige de ca 1.000 højdemeter og nå til toppen af Mont Tremblant. En ikke så let tur for en prinsesse, der til daglig er vant til at blive kørt og båret, og ikke er den store tilhænger af fysiske udfoldelser.Men flot var det fra toppen og alle anstrengelserne værd, selvom det tætteste hun kom på en bjørn var ham her.


Heldigvis er prinsessen både modig og snarrådig og vidste, at han bare skulle kløes lidt under hagen, og snart spandt han som en lille killing i prinsessens skød.


Og heldigvis fik prinsessen lov til at tage gondolen ned.


Inden cykelturen hjem igen...

En skøn dag og prinsessen kan helt klart anbefale sine undersåtter at tage et smut udenfor Montreal for at nyde naturen. Der vil selvfølgelig være mulighed for at opleve mere af nationalparken, såfremt man havde haft en bil, men en cykel var nu heller ikke så dårlig.

Herefter gik turen til Montreal, som prinsessen vil fortælle mere om en anden dag.

3 kommentarer:

 1. Det med visa kortet - er det ikke fordi de kræver 2 gyldige kreditkort ligesom mange steder i USA?

  SvarSlet
  Svar
  1. Eller ser de det som et debet- kort?

   Slet
  2. Ja, de ser det desværre som et debitkort.

   Slet