torsdag den 25. juli 2013

Montréal - Canada


Montréal ligger i den fransktalende del af Canada, og heldigvis taler de fleste indbyggere i serviceindustrien også engelsk, og så er de tilmed utroligt servicemindede og venlige, hvilket gør byen utrolig venlig at være i og temmelig rar, selv for en prinsesse, der er vant til at blive tilbedt af sine undersåtter.


Prinsessens hofdame havde byttet sin lejlighed i København med en i Montréal, som havde den skønneste tagterrasse, og her boede de al den tid de var i byen. Ikke dårligt at slutte en god dag på terrassen med et lille glas.


Prinsessen elsker at udforske byen til fods, men af og til kan det også være nødvendigt at komme hurtigere frem, og heldigvis har Montréal et velfungerende bycykelsystem, som hun kunne ønske, at København også ville investere i.Derfor gik turen en dag mod vest, hvor Canadas mest benyttede cykelsti blev udforsket langs Canal-de-Lachine. Det blev til en god tur på ca. 3 timer med masser af cyklister, vand, græs og mere motion.
Det blev også til en tur i botanisk have, hvor de havde en stor udstilling med over 50 planteskulpturer i parken. Prinsessen var meget imponeret over det store arbejde, der var blevet lagt i det, og tænk sig, hvad man kan udrette med hønsenet, jord og planter...


I forbindelse med botanisk have var der et museum, hvor der blandt andet var disse smukke biller. Prinsessen havde helt lyst til at tage dem med hjem og sætte dem på brochenåle.


Botanisk have ligger i samme område som det olympiske stadion, og her blev man af adskillige guidebøger opfordret til at besøge Tour Olympique og se Montreal fra en ny vinkel, men da billetten var forholdvis dyr og at det på dagen var rimeligt tåget vurderede prinsessen, at hendes $ kunne bruges bedre andetsteds.En anden dag gik cykelturen til to små øer, som blev til da der skulle laves undergrund, og de havde brug for et sted at læsse jorden af. Der er blandt andet en stor forlystelsespark, hvortil folk strømmede i hobetal, en fin park med masser af aktiviteter og ikke mindst formel 1 banen, som nu bruges som cykelbane.Byen Montréal ligger rundt om bjerget Mont Royal, som er et dejligt stykke natur midt inde i byen. Hver søndag mødes hunderedevis af mennesker for at tromme og danse sammen, og andre steder bliver der grillet, spillet rollespil, jogget, gået på slapline og bare slappet af, mens andre som prinsessen bruger sine sidste kræfter på at bestige endnu et bjerg for at få den gode udsigt over byen.


Og selvom det den dag var en smule fugtigt og tåget, er synet dog stadig smukt og en smule overvældende.


Og apropos overvældende var denne kirke, Notre Dame-Basilica heller ikke værst. Det kan gang på gang imponere prinsessen, hvor mange penge man bruger på sin religion, men på samme tid er det også overvældende, hvilke enorme bygninger der kommer ud af det.
Uden mad og drikke, dur prinsessen ikke, og heldigvis var der masser af gode madsteder. Blandt andet det største marked i byen, Jean Talon, som bød på mange lækre sager hvis man havde et køkken, og også lækre sager, hvis man var til en bid mad nu og her. Desværre valgte prinsessen forkert, da der skulle vælges frokost og endte på den dårligste mexikanske restaurant nogen sinde. Men markedet er hyggeligt, og der er masser af gode sager og smagsprøver!


Før prinsessen tog afsted havde hun reserveret bord på et par restauranter. Toqué er en klassisk restaurant med fokus på de gode råvarer, og prinsessen blev bestemt ikke skuffet. Især var dessertkortet værd at gå efter bare for det! Betjeningen var afslappet og humoristisk, og selvom udsmykningen fik restauranten til at lige en billig buffetrestaurant skal man ikke lade sig snyde. Maden er fantastisk.


Det andet sted prinsessen havde reserveret bord på var Liverpool House, som er en gastropub. Meget dæmpet belysning og pubstemning og skøn mad. Desværre blev oplevelsen skændet en smule af, at menuen kun stod på fransk på en tavle, som man kun kunne se, hvis man stod op og at aftenens tjener var meget uhøflig.


I sommerheden blev det også til mangen en is, men denne var dog den bedste prinsessen fik i Montréal. Suite 88 serverede kvalitetsis og skøn og venlig betjening, hvor man gerne måtte få smagsprøver inden man bestemte sig for den der skulle i bægret. Der var også trøfler, varm chokolade og meget andet med chokolade, som prinsessen desværre ikke fik prøvet, men hvis bare det havde været koldere...


Meget af tiden gik med at vandre Montréals gader tyndt, og byen er virkelig dejlig og har en afslappet stemning. Der er masser af dejlige bydele, og så er de rigtigt gode til streetart.

Det var lidt om Montréal, men mens prinsessen var i området lagde hun også vejen omkring Québec City, som hun vil fortælle mere om på et andet tidspunkt.

2 kommentarer:

 1. Wauw, hvor er de vilde de blomsterskulpturer! Det lyder til at du har har haft en super god tur. Har altid godt kunne tænke mig at komme til Canada.
  Dejlig at du delte dine oplevelser.

  SvarSlet
  Svar
  1. Og tak for alle dine søde kommentarer ;-)

   Slet