ca. 12 muffins eller 1 formkage
190 g usaltet smør
190 g mel
190 g sukker
3 æg
1 tsk bagepulver
1/4 tsk salt
4 spsk birkes
2 spsk reven citronskræl
25 ml mælk
80 g ricotta/hytteost
Sirup
saften af 1 citron
50 g sukker
Pisk smør og sukker cremet
Pisk æggene i et ad gangen
Si de tørre ingredienser sammen med citronskallen og pisk den i æggemassen ad 3 omgange.
Tilføj mælken efter 2. omgang.
Rør osten i til sidst og bland det hele sammen.
Muffins bages ved 190 grader i ca 20 min.
Formbrød bages ved 170 grader i ca. 50-60 min.
Kog citronsaft og sukker sammen til halv mængde og kom siruppen over den færdige kage mens den stadig er lun.
Opskriften er fra Humingbirds Cake Days.
Ønsker man at opgradere sine muffins til cupcakes, kan man med fordel hurtigt røre en creme cheese frosting sammen.
100 g blødt smør
200 g creme cheese som philidelphia
ca 600 g flormelis
Det hele røres sammen. Vent med de sidste 100 g flormelis og tilføj kun, hvis frostingen stadig er for blød. Er der stadig lidt sirup tilbage kan der tilsættes ca 1 tsk til frostingen for den gode citronsmag.
Sikke en vildt fantastisk blog du har her, Prinsesse Maria.. Er sikker på at resten af børnekultursparringsgruppen er enige med mig i at vi godt gider være prøvesmagere og forsøgskaniner til alle dine lækre forsøg ;))
SvarSletKH
Marie-Louise
Tak for det- men når jeg skal tilbage på arbejde efter min kun 10 uger lange ferie, er der sikkert nok at lave - og så er der slet ikke tid til kagebagning ;-)
SvarSletHvad er prinsessens anbefaling hvis jeg ønsker en gul lemon-fravet frosting - gel eller frugtfarve? Hilsen en stor beundrer ;-)
SvarSletPrinsessen vil helt klart anbefale at bruge gel. Farvel bliver flottere og det er meget nemmere at bruge, da det ikke påvirker konsistensen.
SvarSlet