torsdag den 28. juni 2012

Gæstedessert

Udkantsundersåtterne er heldigvis også glade for søde sager, og prinsessen havde glædet sig til denne dessert i meget lang tid, for selvom den er nem at lave - selv for en helt almindelig undersåt - så smager den himmelsk.

Eton mess
4 personer

300 g rabarber
50 g sukker
1/2 vanilleis (købt, da ismaskinen ikke er ankommet til den royale adresse endnu)
8 lakridsmarengs (se opskrift længere nede)
Evt. chokolade til pynt

Kog rabarber og sukker op med en smule vand. Når rabarberne koger slukkes der for blusset og blandingen køles af. Træk i mindst 1 time inden servering.

Ved anretning lægges et lag is, derefter et lag rabarber og en knust makron. Gentag, så der kommer to runder lækkerhed og pynt med lidt chokolade.
Server straks for de lækkersultne undersåtter.


Lakridsmarengs
ca. 70

4,5 æggehvider
300 g sukker
3 tsk lakridspulver

Pisk ingredienserne sammen indtil massen bliver sej. Hvis den ikke er sej nok, tilsæt da lidt ekstra sukker.
Fyld marengs i en sprøjtepose og sprøjt marengs ud på en bageplade beklædt med bagepapir. De må gerne stå tæt, da de ikke flyder ud.
Bag i 100 grader i ca 1,5 timer.
Server til din eton mess eller som et sødt indslag til kaffen.


2 kommentarer:

  1. Uhm, det ser lækkert ud.
    Jeg har lige været et par dage i York og én af dagene fik vi Strawberry Eton Mess på en lille hyggelig restaurant. Det var dog lige lidt rigeligt sødt og så var det ikke lavet med is men med en blanding af flødeskum og smør eller noget i den retning og det blev desværre en anelse kvalmende til sidst.
    Men den første halvdel smagte godt! :-)

    SvarSlet
  2. Hvor lyder det bare skønt med NY. Har også tidligere smagt Eton mess med fløde, og is er bare så meget bedre! Kunne godt forestille mig det blev ret kvalmt i længden...

    SvarSlet