I går var undersåtterne fra udkantsdanmark på besøg, og da de også er glade for mad, måtte prinsessen have sine kogebøger frem. Da hun kom til sine madblade, fandt hun endelig den ret hun gerne ville lave, det til trods at det mest er en vinterret. Men den så lækker ud og det var lige det prinsessen havde lyst til.
Coq au vin - en ret prinsessen aldrig har prøvet at lave, men som er meget nem at gå til. Opskriften er fundet i magasinet Mad! nr. 3, 2012
Til 4-6 personer
250 g perleløg (da de ikke er i sæson om sommeren måtte prinsessen ty til dem på glas
500 g svampe
1 stor kylling
100 g røget bacon
2 spsk hvedemel
2 dl hønsekødsbuillon
1 flaske god rødvin
3 fed hvidløg
5 stilke timian
2 laurbærblade
1 bundt persille
Flutes og grønne bønner som tilbehør, eller måske en grøn salat
1. Skær bacon i små tern og brun dem i en gryde. Hæld den i en skål.
2. Klip kyllingen i 12 stykker og brun dem i en gryde på alle sider. Læg på en tallerken og krydr med salt og peber.
3. Brun champignon.
4. Læg alle de brunede ingredienser tilbage i gryden og drys 2 spsk mel over. Rør godt.
5. Tilsæt resten af ingredienserne og kog op.
6. Lad retten simre under låg i ca 45 min, til kyllingen er mør.
7. Smag saucen til med slat, peber og balsamico og jævn den evt. en smule, hvis den er for tynd.
8. Drys din coq au vin med lidt hakket persille og en god flaske vin og tilbehør efter eget valg.
Det smagte dejligt. men jeg synes at der mangler billeder fra de efterfølgende retter ...
SvarSletTålmodighed ;-)
SvarSlet