mandag den 18. juni 2012

Sult

I går var prinsessen ude at spise brunch. Det er ikke ofte det sker, og når det sker skal det være godt. Derfor faldt valget på Sult i Cinemateket, som prinsessen tidligere har hørt godt om.

Hvis man kommer to, kan man ikke få et bord ved vinduet, med mindre man er meget vedholdende og insisterende. Det var prinsessen desværre ikke, men havde dog en hyggelig morgen det til trods.

Brunchbuffeten var stor og indbydende, så prinsessen brugte et par minutter på at recognisere området og lægge en plan for angrebet.

1. servering var en skål yoghurt au naturel med råsyltede brombær og müesli. Udemærket.

2. servering bestod af en pandekage med chokolademousse og frisk frugt. Pandekagen var købt, men de andre ting smagte rigtigt godt.

3. servering bestod af de lune retter, hvor det kun var leverpostejen, der ikke kom på tallerkenen. Pølser, som godt kunne have været en tur på panden. Det var som om de var kogte, og det var ikke den helt store fornøjelse. Baconen var til gengæld sprødstegt, hvilket var skønt. Æggestanden var melet og ikke den store kulinariske oplevelse. Kartoffel med rosmarin smagte som den skulle uden de store overraskelser. Forårsrullerne var måske en anelse malplacerede, men var sprøde og fine da prinsessen spise af dem. Frikadellen var fin.

4. servering kom omkring salaterne. Tunmoussen smagte godt og friskt. Kikærtesalaten var frisk og eksotisk. Kartoffelsalaten var dejlig sommerlig med radisser og en skøn dressing. Rissalaten var en anelse kedelig. Laksen havde en mærkelig bismag. Pastasalaten med pesto var udemærket. Cæsarsalaten var fin og frisk. Hønsesalaten var klart prinsessen favorit på denne tallerken,  da der var en god smag og dejligt store stykker hønsekød i.

5. og sidste servering var omkring e søde sager igen. Chokolademoussen måtte smages en gang til, og sammen med den friske frugt bragte det prinsessen tilbage til chokoladefondue. Kagen var købt og var ikke den store kulinariske fornøjelse.

For denne overdådige brunch betalte prinsessen 200 kr, som inkluderede fri juice, smoothie samt varme drikke i 2 timer. Restaurant Sult skriver selv, at de sætter pris på kvalitet frem for kvantitet, og det ville prinsessen gerne have set lidt mere af på denne buffet. I stedet for to købekager, så bare en hjemmebagt snegl for eksempel osv. Det til trods og sammenlignet med den almindelige brunchbuffet på de københavnske caféer er Sult helt klart et godt valg, især fordi drikkevarerne er inkluderet.

Prinsessen nåede ikke brødet, kanelsnegle, ostebordet, sild, charcuterie (fra pakke) og diverse toppings til yoghurten som cornflakes mv.

4 kommentarer:

 1. Helt enig, jeg er måske lige lidt mere pjattet med chokolademoussen- den har jeg forspist mig i mere end een gang.

  SvarSlet
 2. Det gjorde den medbragte undersåt også ;-)

  SvarSlet
 3. Ej jeg tog da kun én gang.. ;-)

  SvarSlet
 4. Til gengæld var portionen forholdsvis stor ;-)

  SvarSlet