søndag den 26. februar 2012

Herman

I går var prinsessen på Herman sammen med sin madklub, som havde sparet sammen til denne oplevelse i et halvt år. Så forventningerne var høje, det til trods at de godt vidste, at hr. Herman ikke længere var at finde i køkkenet (han ville også være berømt i fjernsynet lige som alle de andre).

Der blev lagt ud med champagne i glassene og en række snacks med østers og agurk som tema. Til at rense smagsløgene blev der serveret et blad, som prinsessen ikke fik taget et billede af, da hun blev noget overrasket over denne første servering.
Herefter agurk i mormoreddike som var en lille lækker hapser.

De lækreste østers med agurk og en fin syrlig olie.

Æbleskive med bacon og en agurk-østersgelé, som var en fantastisk smagssammensætning.

Østers, marv og rygeost. En fantastisk lækker servering med masser af smag.

Til at afslutte de små snacks blev der serveret en skyr skum med tørret tang. Serveringen skuffede en smule, da den ikke helt levede op til de andre snacks' standard.

Så blev menuen stillet frem, og selskabet kunne vælge fra 4 retter til at gå hele vejen med 6 retter og kaffe. Selvfølgelig faldt valget på den fulde menu, og de medbragte herrer valgte alle vinmenuen mens prinsessen fik den alkoholfrie (tak Herman!).
Til de første 3 retter blev der serveret det lækreste, varme kærnemælksbrød.

Med smør og en gedeostcreme.

Første ret var en dampet torsk med tynde skiver af knoldselleri. Hertil en sauce af cremefraiche, fløde og grøn olie.
En lækker forret med en delikat smag.

Næste servering var en svampebisque med forkullet hummer og sherryperler. Helt klart en af prinsessens favoritter i aftenens menu.  Bisquen havde den helt rigtige dybe smag af svampe og passede perfekt til hummeren.


Så kom der en mellemservering, som bestod af en enebærgrillet hummer med den skønneste sauce bernaise med friske krydderurter, som smagsmæssigt næsten var henne ved en sauce tartare. Også en af prinsessens favoritter.

Næste servering i menuen var en stegt foie gras med henkogte rødbeder og dehydrerede kirsebær. Foie grasen var perfekt stegt og rødbeden og kirsebærrene gav den fede smag masser af modspil.

Sidste hovedret var ungdue med variation af løg. På tallerkenen var der et confiteret duelår og to stykker stegt bryst, skalotteløg og ramsløg i en skøn forening med en chips, som prinsessen har glemt ophavet til.

Så kom ostene på bordet. Et fint udvalg af fire danske oste med tilbehør. Først en slags brie med dild, som en slags variation over en kommenost. Hernæst to faste oste, hvor den sidste - en saltet vesterhavsost helt klart var prinsessens favorit. Slutteligt en blåskimmel, som prinsgemalen fik lov til at mæske sig i, da den var lidt for kraftig til prinsessen ostessmagsløg.
Tilbehøret bestod af et pumpernikelbrød, valnøddebrød, knækbrød og hybenmarmelade. Især pumpernikelbrøddet imponerede den efterhånden ret så mætte prinsesse.

Men så kom desserterne... Favoritten over dem alle; hvid chokoladeis på skyr og citron. Smagen og konsistensen var himmelsk. Fantastisk. Mere er der ikke at sige om den sag.

Pære Belle Hélène. Råsyltede pærer med et sykke fantastisk chokoladelag af manjari Valrhona og strøet med vanilleis. Her var selskabet spillet. Prinsessen og bordherren var glade for den mens prinsgemalen og den anden bordherre ikke var vilde med smagssammensætningen. Dog nægtede de at sende resten af deres dessert videre til prinsessen, så helt dårlig må den ikke have været.

Så var menuen oversået og tilbage manglede kun kaffen og tre petit fours. Her en chokoladetrøffel med den lækreste hindbærganache.

Orangestang smukt serveret på en troldgren. Der skulle kigges godt efter for at finde sin pris, men det var hele skattejagten værd. Her kunne Toms Chokolade godt lære noget.


Til sidst forkullede skumfiduser skjult blandt andre gode sten. God konsistens og fin delikat smag. Det eneste der undrede var, at der kun var to, så der skulle deles. Godt selskabet kom i par.

En aften på Herman kan helt klart anbefales til alle prinsessens undersåtter som godt kan lide god mad. Her betales ikke kun for maden men for en helhedsoplevelse i skønne lokaler med udsøgte møbler og kompetent betjening. Både vinmenuen og den alkoholfrie passede perfekt til maden. Der var dog et par enkelte fodfejl (den ene rødvin blev ikke præsenteret og - den nok største bommert - prinsessens serviet blev ikke udskiftet efter 3. besøg til pudderrummet), som dog ikke påvirker den endelige bedømmelse. 
Start med at spare op nu og håb på, at den næste køkkenchef kan leve op til den gode oplevelse, som prinsessen havde en helt almindelig lørdag i februar.

Som overgang til hverdagen drager hun og prinsgemalen nu på DAC og tager en gang brunch i det gode vejr.

4 kommentarer:

  1. For pokker hvor det lyder og ser lækkert ud! Det må vi prøve ;-)

    SvarSlet
  2. ...er gået i gang med at spare op - for f.... sikken en billedserie du disker op - du er en darling - at du gider at fortælle os andre, hvad vi går glip af - du er en rigtig luksusnyder - men på den gode måde - blåt blod i årerne eller ej - det ser for tæskelækkert ud.

    SvarSlet
  3. Og det var det. Husk at Herman bliver til Louise efter påske, da Hr. Herman har valgt at forlade restauranten ti lfrodel for tv og bogskrivning.

    SvarSlet