mandag den 27. februar 2012

Kagegalla - mini mud cakes

Til prinsessens kagegalla var mini mud cakes en af favoritterne på grund af den gode chokoladesmag med et strejf af cognac.

Ca. 30 stk

170 g sukker
175 g mørk chokolade
90 g smør
60 ml vand
2 æg
2 spsk cognac
120 g mel
2 tsk bagepulver
30 g kakaopulver

Overtræk
200 g mørk chokolade
125 ml fløde

Smelt sukker, chokolade og smør i vandbad. Rør i blandingen en gang i mellem.
Tag chokoladeblandingen af varmen og lad den afkøle til stuetemperatur.
Rør æg og cognac i chokoladeblandingen.

Si mel og kakaopulver i chokoladeblandingen og rør det hele godt sammen.
Hæld kagedejen i en lille bagepapirbeklædt bradepande eller ildfast fad som måler ca. 20x30 cm.
Bag i 20-25 minutter ved 180 grader.

Når kagen er kølet af skæres den i mindre stykker med en skarp kniv. mens denne proces står på kan man passende hvile sine fødder med en god cocktail eller en cognac - nu hvor flasken alligevel er åben.

Til ganachen hakkes chokolade fint og hældes i en skål.
Fløden varmes op til næsten kogepunkt og hældes over chokoladen.
Der røres indtil chokoladen er smeltet.
Herefter hældes en teskefuld ganache over kagerne og der pyntes med fine blomster.

Opskriften er taget fra High Tea, recipes with a sense of occasion

Ingen kommentarer:

Send en kommentar