Da prinsessen planlagde sit gallakagebord kom hun omkring en masse lækre opskrifter, og det var meget svært at udvælge de ca 20 søde sager, som fik lov til at komme med til bords. Men Klidmosters lakridskarameller kunne hun ikke stå for, og det var godt...
Da prinsessen ikke havde alt i køkkenskabet blev opskriften modificeret en anelse, men det gjorde bestemt ikke karamellerne dårlige.
Lakridskarameller ca 50 stk
1 ds kondenseret mælk (ca 390 g)
120 g smør
1 spsk agavesirup
1 spsk honning
75 g mørk farin
75 g lys muscadavo sukker
2 spsk lakridssirup
1 tsk lakridspulver
Varm alle ingredienserne pånær lakrids op under svag varme
Når sukker og smør er smeltet og opløst tilsættes lakridssirup og pulver
Herefter skrues der godt op for varmen så karamellen koger
Kog karamelmassen i 10-15 minutter under konstant omrøring til den begynder at blive sej
Hæld massen over i et fad med bagepapir
Lad karamellen sætte sig i køleskabet eller et koldt sted natten over. Tag en lille natdram inden du går i seng. Det sover man så godt på.
Tag karamelpladen ud og lad den stå i ca 30 minutter inden du skærer den i mindre stykker
Pak karamellerne ind i bagepapir eller cellofan og server til de forventningsfulde gæster
Uhum.... sikke travlt du har med forberedelserne - kan se jeg må vende tilbage og lure opskriften af.
SvarSletDe var helt klart favoritten på kagebordet, så det kan du sagtens maste dig over Mille!
SvarSlet