tirsdag den 7. februar 2012

Hverdagsmad - lammekoteletter med varm salat

På en helt almindelig onsdag i sidste uge fik prinsessen lyst til lidt lækkert. Eksilforældrene havde lagt et par lækre økologiske lammekoteletter fra den lokale frisør (...) ned i køletasken sidst prinsessen var på besøg, og de skulle lade livet.
Prinsessen søgte lidt rundt på nettet efter en lækker opskrift, og faldt over Birthes, som her er gengivet med små omskrivninger.

Lammekoteletter med pastinak-squashsalat til 2 sultne personer

4 lammekoteletter
4 skiver toast eller andet hvidt brød
1 løg
5 fed hvidløg
2 kviste rosmarin eller lidt tørret rosmarin
1 spsk reven citronskal
1/2 dl fløde
Smør
Olie
Salt og peber

Brun lammekoteletterne i et par minutter på hver side sammen med rosmarinen. Læg dem i et ildfast fad i et lag og krydr med salt og peber.
Svits løg og hvidløg i smør og olie og tilsæt brødtern efter et par minutter. Steg det hele et par minutter til det hele er let gyldent.
Vend blandingen i den revne citronskal.
Hæld brødblandingen over lammekoteletterne og hæld fløden i bunden.
Steg i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.

2 pastinakker
1/2 squash
2 spsk oliven
2 spsk reven parmesan
1 tsk reven citronskal
Olie

Skær pastinak i fine skiver og steg dem let gyldne. Læg dem i salatskålen efter de er stegt.
Skær squash i tern og steg dem møre. Krydr med salt og peber og fordel dem over pastinakken.
Hæld oliven over
Slut med at rive parmesan og citron over salaten og server den med de varme og lækre lammekoteletter.

Prinsgemalen var meget glad for retten, og prinsessen kunne kun give ham ret. Det er en sikker vinder, som også vil være god til oksekød. Helt klart en opskrift, som prinsessen gerne vil prøve igen. Måske tilsat lidt svampe ved lammet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar