onsdag den 8. februar 2012

Kagegalla - Hindbærsnitter


Ca. 20 ministykker
Som Mette Blomsterberg ville lave dem

Dej
1/2 vanillestang
70 g flormelis
150 g blødt smør
250 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 dl vand

250 g hindbærmarmelade
200 g flormelis
nonpareils


Skrab vanillen ud af stangen og mas kornene ud i lidt flormelis
Ælt alle ingredienserne til dejen sammen og saml det med vandet. Tilsæt evt. mere vand, hvis det er for tørt og mere mel, hvis dejen er for våd.
Stil dejen koldt i ca 30 min.

Rul dejen i lange stænger i den bredde du gerne vil have snitterne i. Stængerne skal være ca. 3-5 mm tynde.
Skær stængerne til, så de er lige brede og del dem i par, så der er en over og en under.
Læg stængerne på en bageplade og bag dem i 10-12 minutter ved 200 grader.
Afkøl stængerne på en rist og tag en drink mens du venter. Det kunne passende være en hindbærmargarita.
Læg stængerne sammen med den lækre hjemmelavede marmelade.
Lav en tyk glasur af flormelis og lidt kogt vand og smør ud over stængerne.
Strø nonpareils ud over glasuren inden den tørrer.
Skær hindbærsnitterne i passende mundrette størrelser og server med en god kop kaffe.

2 kommentarer:

  1. Ville meget gerne have taget en stak med til kreatræf, men det må blive en anden gang. Håber I havde en god aften!

    SvarSlet