mandag den 13. februar 2012

Nimb Bar 'N' Grill

I dag startede Copenhagen Dining Week, og prinsessen startede ugen på Nimb Bar 'N' Grill. Et bevidst valg eftersom prinsessen havde en rigtig god oplevelse på brasseriet sidste år.

Restauranten var lille og hyggelig, men med god plads, så man ikke følte, at man sad på skødet af nabobordet. Akustikken var rigtig god, og prinsgemalen var meget imponeret af de flotte B&O højtalere på aluminiumophæng???? Der skal vel lefles lidt for mændene på en bar og grill restaurant, så det er vel ok.
Prinsessen havde booket bord til den sene omgang, og det hele kørte som på samlebånd - dog heldigvis uden at smage af storkøkken.

Ved ankomst blev der serveret et par skiver fint hvidt brød med en luftig citronsmør, som smagte rigtigt godt.

Til forret blev der serveret en lyngrillet laks med citronskum. En rigtig fin ret, hvor skummet dog gerne måtte have været en anelse mere syrlig. Laksen var perfekt grillet og nydelsen stor.

Til hovedret fik prinsessen en grillet oksefilet med et par skiver røget marv, confiteret hvidløg, fritter, salat og bearnaise. Kødet havde en fin men lidt neutral smag og var stegt efter prinsessens smag - medium rare. Heldigvis gav marven lidt ekstra smag til kødet og var en god  smagsforstærker. Fritterne var rigtig gode, men desværre var de nederste gennemvædet af salatdressingen, så det var lidt af en skuffelse. Salaten var uvedkommende og kedelig, og ville have været meget bedre i en anden ret, men der skal måske også være noget til dem på slankekur, hvilket prinsessen bestemt ikke kan prale af at være. Bearnaisen smagte rigtigt godt og mere er der vel ikke at sige om den sag. Der var nok af den!

Desserten bestod af en saltet chokoladekage, mælkeis, chokoladecrumble og estragonmælk. En spændende og velsmagende dessert, som overraskede positivt med estragonmælken, som supplerede chokoladen og isen rigtigt godt og fremavlede en god lakridsagtig smag. Prinsessen kunne ikke rigtigt finde ud af, om det var meningen, at kagen skulle være blødende for den var lige på grænsen, men ikke helt. Uanset hvad smagte den godt. Den eneste anke er, at estragonen de første par mundfulde gav lidt for mange associationer til bearnaisen, men der ud over var det en nydelse.

Alt i alt en rigtig god oplevelse, og det er bestemt muligt at prinsessen vender tilbage en anden gang.

2 kommentarer:

  1. Nimbs bar n grill har jeg stadig til gode. Maden ser skøn ud, jeg er helt vild med den der laks med citronskum. Det lyder som noget jeg vil afprøve i eget køkken. Var den drysset med rugbrødkrymmel eller er det noget andet?

    SvarSlet
  2. Forretten var rigtig god, og da jeg kiggede på billedet kunne jeg ikke rigtigt huske det der var på toppen, så jeg tror mest det var en knas uden ret megen smag. Er sikker på at ristet rugbrødskrymmel vil smage fantastisk til.

    SvarSlet