tirsdag den 26. juli 2011

Frankie's køkken

I går havde prinsessen besøg af kusinen fra Jylland og hendes gemal, og da byen skulle udforskes frem til lukketid syntes det fornuftigt at besøge et af byens spisesteder. Valget faldt på Frankie's køkken, som ligger lige ved Nicolai Kirke og er efter jydernes smag; Det smager godt, og der er nok af det.

Stedet er meget hyggeligt og betjeningen er frisk og høflig. Der er en god stemning, og så er stilen lige i prinsessens smag med lidt af hvert fra spisestellet.

Menuen er meget enkel, og dertil er der enkelte dagens retter på tavlen. Denne dag var der til forret bøffelmozarella med tomat og til hovedret stegt multe. Menuen skifter ca. 1 gang om måneden.

Prinsessen er meget vild med restaurantens manifest, og synes det er meget fint selv at skulle at prøve at skænke sine egne drikkevarer og tage sin egen mad fra fadet, det til trods at prinsgemalen som oftest står for denne del.

Prinsessen fik den grønne gazpacho med kammuslinger. En ganske fin ret, som dog var en smule flad i smagen, men det kan også være det bare er prinsessen, som ikke er vant til mad, der ikke er fyldt op med chili og andre eksotiske krydderurter.

Resten af bordet fik en ganske velsmagende bøffelmozarella, som var meget lækker i konsistens og smagte godt til de solmodne tomater og friske basilikum. Selvom prinsessen ikke ville indrømme det, var hun nok en smule misundelig på de andre.

Til hovedret valgte prinsessen steak, og det var en rigtigt fint valg. Der var nok kød, og det var til gengæld rigtigt dejligt mørt og flot stegt. Dertil bagte peberfrugter og lækre oliven samt en sauce.

 Den endelige servering. Man kan godt se, at prinsessen mangler lidt rutine i tallerkenarrangement.

Til dessert - efter en velfortjent pause, hvor der blev slået til maven (mærkelig dansk skik), fik prinsessen peach melba, som var en syltet fersken på en bund af hindbærcoulis og brændte hasselnødder og et scoop vanilleis til. En sikker vinder til at afslutte en dejlig aften med - og en dessert som godt kunne gøres efter hjemme i prinsessens køkken.

Prinsessens kusine valgte kirsebærdesserten på en crumble med vanillekugler, og det smagte efter den tømte tallerken også rigtigt godt.

Jyderne var tilfredse og mætte, og med en regning på 1800 kr. for 4 personer med drikkevarer, kan apanagen nok godt række til et besøg igen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar