tirsdag den 26. juli 2011

Lagkage

I weekenden fik prinsessens eksilforældre gæster, og det var en god anledning for prinsessen at udforske den danske kagekultur. Hun kunne huske at have læst noget om en toblerone-hindbær lagkage, som hun gik på jagt efter opskriften på. Efter en lille rum tids søgen faldt hun over kageanarkisten Sifs blog, og da prinsessen syntes at denne virkede meget pålidelig besluttede hun sig for at følge hende opskrift.

Start med at lave tobleronecremen, da den skal laves dagen før kage skal lægges sammen, som skal stå natten over...

Tobleronecreme
350 ml fløde
175 g alm toblerone (125 g hvis eller 150 g mørk)

Da prinsessen ikke var blevet advaret om den lange forberedelsestid måtte hun i huj og hast ud at købe ind, og fandt ud af, at de danske faktabutikker ikke er så velassorterede i toblerone. Det blev dog heldigvis til de sidste tre pakker i butikken, som endte på 150 g. blandet hvid og mælketoblerone.

Chokoladen hakkes i små stykker og overhældes med kogende fløde og røres indtil chokoladen er opløst. Herefter stilles den koldt i 5 timer, piskes langsomt og stilles koldt i endnu 5 timer, og piskes så en sidste gang inden den kan bruges.

Genoise (lagkagebunde)
150 g mel
150 g sukker
1 tsk vanillesukker
5 æg
60 g smeltet smør


Æg og sukker piskes sammen til en marengslignende masse. Det tager ret lang tid - især når prinsessens mor kun har en virkelig dårlig håndmikser og en røremaskine uden piskeris, men det gik da med det andet. Der er dog, som frk. Sif også påpeger, tid til en kop kaffe.

Da prinsessens eksilmor heller ikke ejer en digital køkkenvægt men stadig arbejder med dette målebærger måtte prinsessen også sætte sig ind i den danske bagehistorie og lære datidens dyder. Efter kort tids øvning mestrerede hun også dette redskab.

 Melet vendes forsigtigt i marengsen ad 3 omgange, og det smeltede smør vendes i med sidste portion.

Bundene bages ved 175 grader i ca. 40 min, hvor hindbærmoussen kan forberedes. Husk at skære bundene i 3 og læg dem til afkøling.

Hindbærmouss
150 g hindbær75 g sukker
1/2 dl vand
Maizena
150 ml fløde
Af en eller anden mærkelig grund fik prinsessen ikke taget billeder af denne proces, men kan dog gøre sit bedste til at forklare processen.
Kog hindbær, sukker og vand til en grød. Jævn grøden med maizena til den bliver til en ret tyk en af slagsen, og afkøl til massen er helt kold. Pisk fløden meget stiv, og vend de to ting sammen til en mousse.

 Læg nu bundene sammen og stil kagen koldt natten over. Det kan være svært at sove af bare spænding, men med en god kop te ved sengekanten kan man komme langt.

Kagen er nu klar til at blive pyntet. Pisk ca. 200 ml fløde med en lille teske flormelis - så er fløden meget nemmere at arbejde med. Hvis al ens pynt er hjemme i residensen må man tage til takke med, hvad eksikmoderen har, men grofthakket chokolade og en blomst fra terassen kan også gøre det.

Velbekomme - og endnu en gang tak til kageguruen Sif.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar