onsdag den 20. juli 2011

Helsinki

Helsinki er en by præget af design. Desværre var designet ikke nok berlineragtigt til mig. Lidt for pænt og sødt. Men der var en fed stemning i Helsinki Design District, som er et ret stort område, hvor butikkerne ikke ligefrem ligger side om side, så der skal gåes en del. Heldigvis elsker både Laila og jeg at udforske byer til fods, så vi hyggede os i de små gader, hvor der også blev plads til sightseeing.


 Vi var på Kunstmuseet Kiasma, hvor bygningen er formet som Nikelogoet. Et meget flot museum med en Afrikaudstilling, som stadig er meget vedkommende. Sibeliusmonumentet var flot, men sagde desværre ikke så meget. Må komme tilbage en dag, hvor det rigtigt blæser. Temppeliaukio kirken er en fantastisk oplevelse - en kirke med sjæl og liv og et utroligt lysindfald. 

 
En tur lands vandet er heller ikke at fornægte. En dejlig café med kanelbüllar og udsigt over vandet. Svaner med deres grimme ællinger og ikke mindst udsigten fra hotellet. Vi havde oppet os og havde inkvarteret os på Hilton, og det var bestemt ikke et dårligt valg. Dejligt værelse, god service og lækker morgenbuffet.

Uspenski katedralen og Den Hvide Kirke var også to flotte kirker - dog med lidt for mange turister omkring, så det blev til to korte besøg. Så en tur langs havnen, hvor masser af håndværksdamer solgte strik, keramik og andet håndarbejde side om side med kaffe- og grøntsagsboder.

Og så fandt vi den skønne interiørbutik i designdistriktet, hvor de havde blandet gamle ting - og legehus - med lækre pynteting, tøj og lækkerier. I bunden af butikken havde de en lille café, hvor vi slappede af med en kæmpemarengs og en smoothie. Og så en flot port - og nævnte jeg udsigten fra hotellet...?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar