lørdag den 8. oktober 2011

Æbleprinsesse

Prinsessen har altid prædiket over for haveejere, at de skal bruge det de dyrker i deres haver. Derfor tog hun velvilligt til Brønshøj for at hente en stor pose æbler hos forstadsvennerne med et kæmpe æbletræ. Prinsessens forstadsundersåtter er godt opdraget, så derfor var æblerne plukket til hende, da hun kom, så hun bare skulle aflevere et par cupcakes i bytte for æblerne. Begge parter syntes, at denne byttehandel var en god en af slagsen.

Der blev lavet æblegrød af størstedelen. Prinsessen havde til anledningen købt en æbledeler, hvilket gjorde arbejdet med at udkerne og dele æblerne noget nemmere. Æblegrøden blev lavet med en masse æbler, lidt vand og vanillesukker og kogt indtil æblerne er møre.

Prinsessen prøvede også for første gang at tørre æbleringe. Æblerne blev skyllet og herefter skåret i skiver på mandolinjernet.
Derefter blev de smidt i ovnen på 100 grader varmluft i ca 2,5 timer. De blev ikke helt så sprøde som prinsessen gerne ville have haft dem, så måske skulle de have haft lidt mere. Men de smager godt, og prinsgemalen har allerede sat en skål til livs.

Dagens høst samt en kæmpe skål æblegrød, som bliver frosset ned i mindre portioner til mange æblekager i løbet af vinteren.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar