søndag den 9. oktober 2011

Pulled pork

Da prinsessen fik uventede gæster fredag, måtte hun tænke kreativt i madlavningen. Altså noget, der kunne passe sig selv og laves i forvejen.

Da det er første gang prinsessen laver pulled pork, kommer her en lille vejledning, da hun synes det var en vældig fin ret. Ikke så damet (middagen blev lavet til 8 damer), som prinsgemalen bemærkede, men dog god.

Prinsessen købte 3 nakkefileter, som i alt vejede lidt mindre en 2 kg. Det var ret meget i overkanten til 8 mennesker, som skulle have 3 retter, men så var der også til resten af weekenden.

Marinaden blev lavet ud fra efter Klidmosters opskrift.
4 dl ketchup
4 spsk ahornsirup
2 spsk HP sauce
2 spsk sennep
2 spsk lys soya
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg
1 chili
Alt blev blendet sammen og smagt til med salt, peber og paprika.

Herefter blev kødet marineret i køleskabet i et lille døgns tid, mens prinsessen fik sovet en smule og arbejdet en del.
Fredag morgen stod prinsessen tidligt op og satte kødet med marinaden (og lidt vand) i ovnen i en glasrömertopf ved 105 grader. Herefter tog hun arbejde og håbede på det bedste.

Da hun kom hjem fra arbejde kiggede hun til kødet, og det så heldigvis rigtigt godt ud. Kødet blev taget ud, da det havde nået en kernetemperatur på 94 grader, og sovsen blev kogt ind til en barbeque sauce.

Kort før servering blev det fantastisk møre kød skilt fra hinanden med 2 gafler og overhældt med lidt æblejuice, for at gøre kødet endnu mere saftigt.

Cole slawen blev hentet frem fra køleskabet, da den var blevet lavet dagen før af et halvt hvidkål skåret i tynde strimler sammen med ca 8 gulerødder. Dressingen bestod af ca. 400 g græsk yoghurt smagt til med 1 revet løg, sennep, salt og peber.

Og så var det bare med at smide lækkerierne ind i en burgerbolle a la newyorkerbyheart og sætte tænderne i lækkerierne.

Til dessert lavede prinsessen citron og birkes cupcakes med creme cheese frosting.

2 kommentarer:

  1. Uhm, pulled pork smager bare så godt. Fik det for et stykke tid siden hos et vennepar netop med coleslaw og i burgerbolle. For pokker da, det var godt :)
    De der cupcakes ser da heller ikke værst ud :)

    SvarSlet
  2. Ja, pulled pork er lækkert (selv på 3. dagen), så det kan klart anbefales at lave - og så er det nemt!
    Cupcakesene smagte rigtigt godt!

    SvarSlet