søndag den 23. oktober 2011

Æblesjov

En af prinsessens undersåtter har træet fuld af æbler, og det der med at spise dem eller bruge dem til noget ligger ikke lige til højrebenet. Derfor inviterede prinsessen sig selv forbi med et par tommer poser, som hurtigt blev fyldt op med dejlige æbler.

Ud af dem blev det til tre glas af Anarkistens apple butter. Dog havde prinsessen ikke så megen tålmodighed under kogningen, så butteret blev mere a la tyk marmelade end butter, som det ser ud på Sifs billede. Men det smager godt, selvom prinsessen måske vil fjerne kanelen og bare lave en med lakrids og ingefær. Så bliver den knap så julet. Men den smager godt - også på pandekager, som prinsessen fik denne søndag morgen.Der ud over fik prinsessen tørret en del æbleringe (tak til mandolinjernet), som nu er blevet prinsessens absolutte favoritsnack. Derfor forsvinder de også ret hurtigt, så i dag har prinsessen været på besøg hos undersåten igen, for at tilrane sig flere æbler.

Og sådan ser de ud i indpakket stand. En lille gave til prinsessens krea-drop-in undersåt, som i en måned skal i praktik på Egeskov Slot. Hun vil blive savnet.
Hermed anbefaler prinsessen alle undersåtter med æbletræer om at bruge æblerne til kage, apple butter, syltetøj, tørrede æblering, æblemost og i maden. Kom i gang!

2 kommentarer:

  1. Taknemmelig undersåt på Fyn23. oktober 2011 kl. 18.35

    Ih hvor var de altså hurtigt spist! Det var meningen at de skulle gemmes til togturen tidligere, men de var væk allerede i går. Måske skulle jeg selv tage på æblerov på Egeskov i morgen - er det mon dårlig stil første arbejdsdag?

    SvarSlet
  2. Ja, prinsessen har lige fortæret 2 plader friske fra ovnen. Det er total god stil at gå på æblerov på sin første arbejdsdag - det betyder at man allerede føler sig hjemme.
    Håber du er vel ankommet og er klar til i morgen!

    SvarSlet